Tecău, în optimile de la Cincinnati după o victorie muncită

Tecău, în optimile de la Cincinnati după o victorie muncită

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi cel olandez Jean-Julien Rojer s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu a turneului ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, găzduit anul acesta de arenele Flushing Meadows din New York şi dotat cu premii totale de 4.222.190 dolari, sâmbătă, după ce au trecut cu 3-6, 6-3, 10-8 de francezii Jeremy Chardy/Fabrice Martin.

Tecău şi Rojer au obţinut victoria după o oră şi 22 de minute, deşi francezii au totalizat mai multe puncte (62-58).

Cuplul româno-olandez a avut 3 aşi şi a comis 2 duble greşeli, în timp ce francezii au reuşit 6 aşi şi au comis 5 duble greşeli.

ADVERTISING

Pentru perechea Tecău/Rojer a fost prima victorie după o pauză de şase luni, precedentul meci având loc în februarie, în primul tur la Dubai (înfrângere în faţa germanilor Kevin Krawietz/Andreas Mies).

Tecău şi Rojer au reuşit prima victorie în faţa francezilor Chardy/Martin după două eşecuri, toate meciurile având loc pe pământ american. În 2016, în primul tur la Miami, Chardy/Martin s-au impus cu 7-6 (7), 7-6 (4), iar în 2019, francezii au câştigat în primul tur la US Open cu 7-6 (2), 6-1.

Tecău şi partenerul său şi-au asigurat un cec de 24.320 dolari şi 90 de puncte ATP la dublu, iar în optimi vor înfrunta cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Oliver Marach (Austria), cap de serie numărul şapte.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇