TAS anunță suma de bani pe care o va primi Simona Halep din partea ITIA

TAS anunță suma de bani pe care o va primi Simona Halep din partea ITIA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a publicat în urmă cu două zile motivarea verdictului emis în procesul de dopaj al Simonei Halep, dublă campioană de Grand Slam, care a scapăt de o lungă suspendare și recent a revenit în circuitul mondial.

În acest document, care a revenit publicității extrem de târziu, având în vedere că sentința TAS a fost dată acum peste 7 luni, se arată că Simona Halep va fi despăgubită financiar, din partea ITIA, având în vedere că agenția mondială a fost partea acuzatoare în acest proces, pierdut până la urmă de Autoritatea de Integritate a Tenisului.

ADVERTISING

Simonei Halep i s-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni și va primi și o sumă de bani acum, insignifiantă totuși pentru fostul lider mondial:

"Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA) este obligată să îi plătească Simonei Halep suma de 20.000 CHF (douăzeci de mii de franci elveţieni) cu titlu de contribuţie la cheltuielile de judecată şi alte cheltuieli ale acesteia suportate în legătură cu această procedură de arbitraj", s-a specificat, printre altele, în documentul de 58 de pagini.

FIRST WIN of Simona Halep after DOPING BAN!! (vs Rodionova - 2024 Hong Kong R1 Highlights)

Halep a revenit recent în circuit, câștigând și un prim meci oficial, în victoria cu Arina Rodionova din Australia, după 777 de zile mai exact, scor 6-4 în decisiv, la Hong Kong. A pierdut apoi clar în turul II la Anna Blinkova, dar va reveni tot în Hong Kong la finele lunii octombrie, pentru un turneu de tip WTA 250.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!