Surpriză în Billie Jean King: Deținătoarea trofeului, învinsă cu 3-0

Surpriză în Billie Jean King: Deținătoarea trofeului, învinsă cu 3-0

Echipa Cehiei a învins fără drept de apel formaţia Elveţiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-0, marţi, la Sevilla, în primul lor meci din Grupa A a fazei finale a competiţiei feminin de tenis Billie Jean King Cup.

Cehia, chiar şi fără cele mai bune patru jucătoare ale sale, s-a impus în faţa unei echipe lipsite de cea mai bună rachetă, Belinda Bencic, numărul 13 mondial, care a anunţat că este însărcinată.

Linda Noskova (41 WTA) a adus primul punct echipei Cehiei, învingând-o pe Celine Naef (139 WTA) cu 7-6 (7/2), 4-6, 6-4, meciul dintre cele două jucătoare de 18 ani durând două ore şi 31 de minute. Cehoaica a fost condusă cu 4-1 în setul decisiv, dar a reuşit să revină spectaculos şi să câştige.

ADVERTISING

Marie Bouzkova (34 WTA) a adus punctul victoriei, după ce a trecut de Viktorija Golubic (84 WTA) cu 6-4, 6-4.

La dublu, valoroasa pereche Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a dispus de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic cu 7-6 (7/3), 6-2.

În Grupa B, Slovenia, care a învins surprinzător România în barajul de calificare, a învins Australia cu 2-1, reuşind prima sa victorie la turneul final al competiţiei.

Kaja Juvan (104 WTA) a învins-o pe Ajla Tomljanovic (549 WTA) cu 6-4, 6-1, iar Tamara Zidansek (100 WTA) a trecut de Daria Saville (206 WTA) cu 6-1, 6-4. Punctul echipei de la antipozi a fost adus de perechea Kimberly Birrell/Storm Hunter, care s-a impus în faţa cuplului Veronika Erjavec/Ela Milic cu 7-5, 6-7 (2/7), 10-5. De remarcat că Storm Hunter a ajuns cu puţine ore înainte de meci, după ce a participat în proba de dublu a Turneului Campioanelor de la Cancun (Mexic).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din Grupa A mai face parte echipa Statelor Unite, iar în Grupa B se mai află Kazahstanul. Câştigătoarele celor patru grupe se vor califica în semifinale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇