Superliga: Campioana CFR Cluj a fost învinsă clar și surprinzător de FC U Craiova

Superliga: Campioana CFR Cluj a fost învinsă clar și surprinzător de FC U Craiova

FC U Craiova 1948 s-a impus clar în fața campioanei CFR Cluj, în a doua partidă a zilei de duminică din Superligă, în etapa secundă a stagiunii 2022/2023.

A fost 3-1 pentru olteni, care au marcat prin Van Durmen o dublă și Compagno, respectiv Deac pentru ceferiști.

Partida a început și s-a desfășurat pe o căldură de-a dreptul infernală. Având în vedere că tot sudul țării este sub avertizare de cod portocaliu de caniculă, la ora 16, ora începerii partidei, se înregistrau la nivelul gazonului 46 de grade Celsius! Mai mult, în tribune, temperatura resimțită era încă și mai mare, de 50 de grade...

ADVERTISING

Chiar și așa, CFR a început bine jocul și a marcat repede, în minutul 14. Păun l-a deschis superb pe Deac în plin careu, acesta apoi a reușit un lob de mare efect peste portarul Popa și era 1-0 pentru campioană.

Puțin după terminarea primei jumătăți de oră, belgianul Van Durmen a egalat. Bauza a avut o incursiune frumoasă în plin careu ardelean, pasă inspirată în spate de unde Durmen a îndeplinit o simplă formalitate pentru 1-1.

Tot oltenii au fost cei care au început mai bine și mai montați mitanul secund. Compagno a profitat de o bâlbă în defensiva clujeană și și-a făcut datoria de vârf de careu, pentru a face o remontada oltenească.

ADVERTISING

În minutul 72 avea să fie dată lovitura de grație. Van Durmen a fost găsit din nou excelent, a scăpat practic singur cu Bălgrădean și l-a păcălit foarte ușor pe fostul portar stelist. 3-1 și formația lui Dan Petrescu era KO.

Scor de la care CFR Cluj nu a mai putut reveni în joc, chiar dacă a mai avut ocazii, cum a fost cea a lui Bordeianu din ultimul sfert de oră. O înfrângere surpriză pentru gruparea campioană, care rămâne cu 3 puncte, exact câte are și FCU Craiova, cea care în prima etapă era învinsă de Farul lui Gică Hagi.

ADVERTISING

Echipele de start:

FCU Craiova: Popa - Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Asamoah, Achim - Baten, Bauza, Van Durmen - Compagno.

Rezerve: Mogoşanu, R. Grigore. Albu, Blidan, Sidibe, Marquet, Bahassa, Chiţu, Cl.Bălan. Antrenor: Marius Croitoru.

CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Graovac, Yuri Matias, Camora - Deac, Boateng, Muhar - Ad. Păun, Debeljuh, Petrila.

Rezerve: Scuffet, Manea, Bălan, Hoban, Gîdea, Betancor, Hammershoy, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: A. Chivulete.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!