Supercupa Turciei, amânată: Cele două echipe refuză să joace după neînțelegeri cu organizatorii din Arabia Saudită

Supercupa Turciei, amânată: Cele două echipe refuză să joace după neînțelegeri cu organizatorii din Arabia Saudită

Supercupa Turciei, meciul dintre Galatasaray și Fenerbahce, care trebuia să se dispute în Arabia Saudită – la Riad – a fost anulată.

Cele două rivale din Istanbul ar fi trebuit să se înfrunte, vineri, la Riad, în Supercupa Turciei, însă meciul nu se va mai disputa.

Potrivit informațiilor, cele două echipe au decis să nu mai joace Supercupa Turciei în Arabia Saudită după ce organizatorii le-au interzis să intre la încălzire cu tricouri imprimate cu chipul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne.

ADVERTISING

De asemenea, cele două echipe voiau să intre pe teren cu un banner pe care să scrie „Pace în țară și în lume”, un citat din Ataturk. În plus, se pare că organizatorii s-au opus dorinței de a se auzi din boxele stadionului de la Riad imnul Turciei.

Într-un comunicat oficial, federația turcă, Galatasaray și Fenerbahce au anunțat că Supercupa Turciei a fost amânată pentru o dată ulterioară, fără să dea prea multe detalii.

“Pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a Republicii noastre şi a Federaţiei Turce de Fotbal în străinătate, am organizat un eveniment împreună cu cluburile noastre care să contribuie la valoarea de marcă a fotbalului turc şi a cluburilor noastre,

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Supercupa din 2023, care trebuia să se joace vineri, 29 decembrie 2023, de la ora 20.45, a fost amânată pentru o dată ulterioară, ca urmare a deciziei comune luate de cluburile noastre din cauza unor probleme de organizare.

Dorim să mulţumim Federaţiei de Fotbal, instituţiilor şi organizaţiilor relevante din ţara gazdă pentru eforturile depuse până în prezent în vederea organizării Supercupei.

Federaţia Turcă de Fotbal

Clubul Sportiv Fenerbahçe

Clubul Sportiv Galatasaray”, se arată într-un comunicat al turcilor.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!