Suma pe care FIFA a alocat-o pentru ajutorul victimelor crizei umanitare din Ucraina

FIFA a deblocat suma de un milion de dolari (aproximativ 900.000 de euro) pentru a veni în ajutorul victimelor crizei umanitare din Ucraina, provocată de invazia armatei ruse, a anunţat sâmbătă instanţa mondială a fotbalului, citată de AFP.

Aceşti bani sunt destinaţi „să răspundă nevoilor care au fost identificate ca fiind cele mai urgente”, a indicat FIFA, care a trimis deja materiale de prim ajutor, prin intermediul fundaţiei sale.

"Fundaţia FIFA este pregătită să ofere o parte din asistenţa necesară lucrând împreună cu comunităţile fotbalistice din Ucraina şi din regiune", a precizat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat în comunicat.

ADVERTISING

De la începutul conflictului, pe 24 februarie, lumea fotbalului a multiplicat iniţiativele de sprijinire a Ucrainei.

FIFA a sancţionat, totodată, Rusia, excluzând-o între altele din calificările pentru Cupa Mondială care va avea loc în noiembrie-decembrie în Qatar.

De asemenea, forul fotbalistic internaţional le-a oferit jucătorilor ucraineni, precum şi jucătorilor şi antrenorilor străini din Ucraina şi Rusia, posibilitatea de a semna contracte cu alte cluburi, fără a aştepta perioada oficială de transferuri.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇