Suma pe care FIFA a alocat-o pentru ajutorul victimelor crizei umanitare din Ucraina

FIFA a deblocat suma de un milion de dolari (aproximativ 900.000 de euro) pentru a veni în ajutorul victimelor crizei umanitare din Ucraina, provocată de invazia armatei ruse, a anunţat sâmbătă instanţa mondială a fotbalului, citată de AFP.

Aceşti bani sunt destinaţi „să răspundă nevoilor care au fost identificate ca fiind cele mai urgente”, a indicat FIFA, care a trimis deja materiale de prim ajutor, prin intermediul fundaţiei sale.

"Fundaţia FIFA este pregătită să ofere o parte din asistenţa necesară lucrând împreună cu comunităţile fotbalistice din Ucraina şi din regiune", a precizat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat în comunicat.

ADVERTISING

De la începutul conflictului, pe 24 februarie, lumea fotbalului a multiplicat iniţiativele de sprijinire a Ucrainei.

FIFA a sancţionat, totodată, Rusia, excluzând-o între altele din calificările pentru Cupa Mondială care va avea loc în noiembrie-decembrie în Qatar.

De asemenea, forul fotbalistic internaţional le-a oferit jucătorilor ucraineni, precum şi jucătorilor şi antrenorilor străini din Ucraina şi Rusia, posibilitatea de a semna contracte cu alte cluburi, fără a aştepta perioada oficială de transferuri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇