Stefanos Tsitsipas face o propunere controversată pentru tenisul feminin

Stefanos Tsitsipas face o propunere controversată pentru tenisul feminin

Cunoscutul tenismen grec Stefanos Tsitsipas, locul 5 mondial ATP, a lansat o propunere interesantă cel puțin în legătură cu circuitul mondial feminin.

Fost finalist la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, grecul spune că ar trebui ca și fetele să joace la GS-uri în sistemul „cel mai bun din 5 seturi”, având în vedere că premiile în bani sunt identice și la băieți și la fete.

Imediat după victoria din noaptea trecută de la Miami, contra lui Jeffrey John Wolf, scor 6-4, 6-7 (5-7), 6-1, Tsitsipas a lansat o dezbatere interesantă: „Nu vreau să spun ceva controversat, dar există subiectul egalității de bani câștigați, ca femeile să obțină la fel de mulți bani. Nu știu ce să zic. Există mulți oameni de știință, statisticieni. Mi s-a spus că femeile au o rezistență mai bună decât bărbații.

Poate ar putea juca și ele în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam, mi-ar plăcea. Pe de altă parte, am fi avut o varietate mult mai mare în privința câștigătorilor de Grand Slam la masculin, dacă am fi jucat «cel mai bun din 3 seturi»”, a declarat tenismenul grec, citat de publicația First Sportz.

ADVERTISING

O tenismenă din top 10 WTA i-a și răspuns cumva voalat lui Tsitsipas după această propunere, e vorba de Karolina Pliskova din Cehia, 8 mondial, care a pus un story pe Instagram cu știrea legată de propunerea lui Tsitsipas, inserând deasupra emoticon-uri care păreau să o amuze copios.

Fetele au jucat sistemul de la masculin, cel mai bun din 5 seturi, doar o scurtă perioadă și doar la Turneul Campioanelor, între 1984 și 1998, răstimp în care turneul a avut loc la New York.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!