Start lansat în prima etapă de Super Rally în 2023: Campionul ia totul din nou

Start lansat în prima etapă de Super Rally în 2023: Campionul ia totul din nou

Pilotul francez Jerome France a câștigat prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2023, care a avut loc în weekend pe traseu urban în Mangalia.

Pe un model Nova Proto, campionul ultimilor doi ani în Super Rally a stabilit timpul de referință încă din prima manșă de antrenamente, fiind urmat îndeaproape de Costel Cășuneanu (Wolf Mistral), Bogdan Duma (Radical SR3) și Mihai Leu (Radical SR8).

La manșele de concurs a ieșit din cursa pentru prima poziție unul dintre pretendenții la titlu. Mihai Leu s-a răsucit într-un viraj de dreapta și a fost nevoit să abandoneze.

ADVERTISING

France și-a îmbunătățit timpul până la un 02:29,420, fiind cu două secunde mai rapid decât Duma și cu 3 decât Cășuneanu, cei care l-au urmat pe podium. Este pentru al treilea an consecutiv în care France se impune la Mangalia, unul dintre traseele sale favorite pe care îl asociază cu Monte Carlo.

În total, 19 piloți de top au concurat în super rally de la Mangalia, prima dintre cele 6 etape ale sezonului 2023. Următoarea oprire va fi la Alba Iulia pe 2-3 iunie. Conceptul înființat în urmă cu 6 ani de Mihai Leu are un număr restricționat de piloți, dorind să aducă la start cele mai spectaculoase modele din automobilism.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇