Situație bizară la Roland Garros, acolo unde primele trei favorite au fost eliminate înainte de optimi. Se mai întâmplase o singură dată în era Open

Situație bizară la Roland Garros, acolo unde primele trei favorite au fost eliminate înainte de optimi. Se mai întâmplase o singură dată în era Open

Turneul feminin de simplu de la Roland Garros a fost atât de surprinzător în această ediție din 2021, încât iată că ne regăsim abia la finalul primei săptămâni și abia o singură tenismenă dintre primele 5 favorite a mai rămas în concurs.

Mai mult, pentru a doua oară doar în istoria erei Open, nici măcar una dintre primele 3 favorite sau capi de serie nu se află în optimile de finală de la French Open.

Lidera mondială Ash Barty a abandonat din cauza unei accidentări în meciul cu Magda Linette, la 1-6, 2-2, Naomi Osaka s-a retras după scandalul care a pornit de la refuzul participării sale la conferințele de presă, în timp ce Aryna Sabalenka a fost eliminată de către Anastasia Pavlyuchenkova, Rusia, după un usturător 6-0 în decisiv!

Aryna Sabalenka vs Anastasia Pavlyuchenkova - Round 3 Highlights I Roland-Garros 2021

Mai mult, sâmbătă a fost eliminată și Elina Svitolina, favorita 5, după un sec 0-2 la seturi cu Barbora Krejcikova din Cehia. Ceea ce înseamnă că doar Sofia Kenin a mai rămas în concurs dintre primele 5 favorite, americanca fiind finalista de anul trecut.

ADVERTISING

Surpriză la Roland Garros: Elina Svitolina, învinsă categoric în turul trei

Doar trei sportive din top 10 WTA mai sunt în concurs la Paris acum, e vorba de Kenin, Serena Williams și Iga Swiatek, campioana de anul trecut.

O singură dată se mai întâmplase acest lucru în era Open, în 2014, atunci când primele 3 favorite erau eliminate prematur la Paris, înainte de faza optimilor. Atunci, Serena pierdea în primul tur cu Garbine Muguruza, Na Li era învinsă de Kiki Mladenovici, tot în prima fază, iar Aga Radwanska pierdea în runda cu numărul 3 la Ajla Tomljanovici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De remarcat că la turneul din 2014, Simona Halep ajungea până în finala de la Roland Garros, acolo unde era învinsă dramatic și pe nedrept până la urmă de rusoaica Maria Sharapova, retrasă între timp din competiții.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

WTA dezvăluie o performanță remarcabilă reușită de Sorana Cîrstea la Roland Garros

Culoarul Soranei Cîrstea până în finala Roland Garros

Ronald Koeman pregătește ca transfer de ultimă oră o întoarcere neașteptată la Barcelona

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!