Singurul scenariu prin care România și Muntenegru s-ar putea califica împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Singurul scenariu prin care România și Muntenegru s-ar putea califica împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România va înfrunta Muntenegru duminică de la ora 17 în ultimul meci din cadrul Turneului preolimpic de la Podgorica, într-un meci LIVE pe SpotMedia.ro, iar cele două națiuni pot merge împreună la JO 2021 de la Tokyo.

Există așadar un unic scenariu în care noi, împreună cu țara gazdă, putem merge la Olimpiada de vară, lăsând Norvegia acasă, după ce scandinavele s-au impus clar sâmbătă seara cu trupa lui Adi Vasile, scor 29-24.

Echipa noastră națională merge la JO cu o victorie la minimum 5 goluri diferență în partida cu Muntenegru. Există însă un precedent interesant în ceea ce privește o calificare la Olimpiadă chiar împreună cu țara ex-iugoslavă.

În turneul preolimpic pentru calificarea la Rio 2016, România și Muntenegru au învins țara gazdă Danemarca și s-au calificat împreună la Olimpiadă după ce meciul direct s-a terminat la egalitate, scor 23-23.

ADVERTISING

Dacă duminică, România învinge Muntenegru la exact 5 goluri diferență, iar Muntenegru marchează măcar 25 de goluri, atunci cele două naționale ar merge la braț la Tokyo, căci Norvegia ar fi depășită la capitolul număr de goluri înscrise.

România, învinsă de Norvegia la Turneul Preolimpic de handbal feminin. Duminică avem meciul decisiv

La o victorie cu scorul de 30-25 a României, am avea 54 de goluri marcate, iar Muntenegru ar fi la 53. Norvegia, cu 52 de goluri marcate, ar rămâne acasă, ceea ce ar fi o mare lovitură pentru dubla campioană olimpică în istoria JO.

ADVERTISING

România pierdea ultimul meci oficial cu Muntenegru, de la CM 2019 din Japonia, scor 27-26. Ultima noastră victorie datează din 2016, la Rio, când româncele s-au impus cu 25-21.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Cum explică selecționerul Adi Vasile eșecul României în fața Norvegiei de la Turneul Preolimpic

Liga 1: Rezultatele din meciurile de sâmbătă

Localitățile ilfovene Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari intră în carantină pentru două săptămâni

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇