Singura soluție prin care Real Madrid îl poate transfera pe Cristiano Ronaldo: Dezvăluirile făcute de Marca

Singura soluție prin care Real Madrid îl poate transfera pe Cristiano Ronaldo: Dezvăluirile făcute de Marca

Cristiano Ronaldo se află în negocieri pentru o revenire la Real Madrid, însă mutarea a intrat în impas.

În cazul în care se va întoarce în Spania, starul portughez nu va mai putea beneficia de facilitățile fiscale pe care le are în Italia.

Potrivit spuselor lui Toni Roca, CEO la Himnus Football Lawyers, Ronaldo plătește în Italia taxe de 225.000 de euro pe an, aferente drepturilor sale de imagine.

În schimb, în Spania situația este complet diferită. "De la 225 de mii de euro pe care le plătește acum în Italia, suma ar ajunge la 20 de milioane de euro, fără să mai punem la socoteală și taxele pentru salariu", a spus Roca, potrivit Marca.

ADVERTISING

În 2016, legislația a fost modificată în Spania, după precedentul David Beckham, iar sumele încasate de sportivi din drepturi de imagine sunt impozitate la sânge.

În aceste condiții, singura soluție pe care Real Madrid o are pentru a-l readuce pe Cristiano Ronaldo este să-i ofere un contract pe un an.

"În acest caz ar fi taxat ca un non-rezident și nu ar plăti pentru drepturile de imagine, ar salva 20 de milioane de euro și ar fi impozitat cu 19% pentru salariul său", a adăugat Roca.

În acest caz, Ronaldo ar trebui să plece din Spania până pe 30 iunie 2022.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!