Simone Tempestini a revenit pe podiumul Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini a revenit pe podiumul Campionatului European de Raliuri

Multiplul campion național Simone Tempestini a revenit pe podiumul general al Campionatului European de Raliuri (FIA ERC) după ce a terminat pe locul 4 la Rally di Roma Capitale, etapă la care au participat peste 100 de echipaje și în care românul a fost lider al clasamentului în prima jumătate.

Pilotul clujean a ocupat prima poziție după primii 100 de kilometri, cedând chiar pe ultimă probă a zilei de sâmbătă, când a fost depășit de campionul absolut al Italiei, Andrea Cugnola cu doar 7 zecimi de secundă. Duminică, Tempestini a rămas pe 2 până pe pe a 10-a probă specială, când un accident al lui Mads Ostberg a întrerupt proba și s-au acordat timpi forfetari pentru toți, românul fiind defavorizat, astfel că a trecut pe 3.

ADVERTISING

În cele din urmă, echipajul format din Tempestini și Sergiu Itu a fost al patrulea, la doar 4,2 secunde de podium după aproape 200 de kilometri parcurși. De altfel, între locul 2 și 5, diferența a fost de mai puțin de 10 secunde, fiind unul dintre cele mai intense raliuri ale sezonului în raliul internațional.

A fost cel mai bun rezultat al unui echipaj românesc la Rally di Roma Capitale, cea mai bună performanță fiind înregistrată tot de Tempestini/Itu în 2020, când s-a clasat pe locul 5. Grație acestui rezultat, Tempestini a urcat pe locul 3, depășindu-i în clasament pe norvegianul Mads Ostberg, fost campion mondial WRC2, și pe campionul Poloniei, Mikołaj Marczyk.

ADVERTISING

"A fost un raliu incredibil, în care diferențele au fost de doar secunde după trei zile de competiție. Mă bucur că am reușit să ajungem cu mașina întreagă la final. Duminică a fost mai greu, dar până la urmă am recuperat câteva poziții în clasament și suntem pe 3", a spus Tempestini la final.

Astfel, sportivul de la Napoca Rally Academy are 59 de puncte, iar singurii care sunt în fața sa sunt Haydden Padon (89p) și Mathieu Franceschi (82p). Ultimele trei etape ale sezonului se vor desfășura în Cehia, Marea Britanie și Polonia.

ADVERTISING

Tot la Rally di Roma Capitale a concurat și singurul pilot tetraplegic din Campionatul European, Ciprian Lupu, care a reușit să ajungă cu bine la finiș, pe locul 68, însă cu un timp mai bune decât la prima sa participare de anul trecut.

Din Italia, Simone Tempestini și Sergiu Itu vor pleca direct pe Bacău, acolo unde va avea loc Raliul Moldovei, a șasea etapă din campionatul național. În cazul unei victorii, cei doi vor fi virtual campioni, mai având nevoie doar de o prezență la unul dintre următoarele trei raliuri ale sezonului 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇