Simona Radiș și Ancuța Bodnar, nominalizate la premiile World Rowing 2022

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, nominalizate la premiile World Rowing 2022

Sportivele române Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost nominalizate în cadrul premiilor Federaţiei Internaţionale de canotaj pe 2022 (World Rowing Awards 2022) la categoria ”cel mai bun echipajul feminin al anului”.

Campioanele olimpice la Tokyo 2020 în proba de dublu vâsle feminin au câştigat în acest an medalii de aur la Europene, atât la dublu vâsle feminin, cât şi la 8+1 feminin, dar şi la Campionatele Mondiale, la dublu vâsle feminin.

Ancuţa Bodnar a devenit campioană mondială exact în ziua în care a împlinit 24 de ani, iar Simona Radiş a câştigat două medalii de aur în mai puţin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin şi 8+1 feminin, performanţă istorică pentru România, precizează Federaţia Română de Canotaj.

ADVERTISING

Contracandidatele româncelor vor fi britanicele Emily Craig şi Imogen Grant (dublu vâsle, categorie uşoară), britanicele Heidi Long, Rowan Mckellar, Samantha Redgrave, Rebecca Shorten (patru rame) şi olandeza Karolien Florijn, simplu vâsle.

La categoria ''cel mai bun antrenor al anului'' a fost nominalizat şi italianul Antonio Colamonici, antrenorul lotului olimpic al României. Ceilalţi tehnicieni nominalizaţi pentru această distincţie sunt Christian Felkel (Marea Britanie), Michelle Darvill (Olanda) şi Viaceslav Zagreba (Ucraina).

ADVERTISING

Câştigătorii vor fi desemnaţi de World Rowing pe data de 4 decembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇