Serena Williams, despre prezența la US Open 2020

Serena Williams, despre prezența la US Open 2020

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams este prima vedetă care şi-a confirmat participarea la US Open, turneul de Mare Şlem menţinut cu porţile închise la New York, în ciuda îngrijorării afişate de mai multe staruri ale circuitului profesionist, din cauza crizei coronavirusului, informează AFP.

„Aştept cu nerăbdare să joc la US Open 2020. Cred că Federaţia americană va face o treabă bună pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranţă. Este o nebunie. Sunt încântată”, a precizat, într-un mesaj video, campioana din Statele Unite, care va încerca să câştige, între 31 august şi 13 septembrie, al şaptelea său trofeu la Flushing Meadows.

ADVERTISING

Marţi, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a dat undă verde Federaţiei americane de tenis (USTA) pentru organizarea turneului, mult timp ameninţat de pandemie.

Prezenţa Serenei Williams reprezintă o susţinere puternică pentru USTA, care şi-a văzut proiectul contestat de mai mulţi jucători, între care starurile Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

Djokovic, actualul număr unu mondial, a calificat drept "extreme" directivele sanitare şi de securitate propuse iniţial, în timp ce Nadal a estimat că nicio competiţie nu ar trebui reluată "cât timp situaţia nu este în totalitate sigură".

ADVERTISING

Conform noului protocol prevăzut, jucătorii vor fi testaţi pentru Covid-19 înaintea plecării lor la New York, unde se va derula şi turneul Masters 1.000 ATP mutat de la Cincinnati (22-30 august), urmând să fie supuşi apoi altor teste la sosirea lor şi pe tot parcursul sejurului în metropola americană, o dată sau de două ori pe săptămână.

"Nu vom putea împiedica în totalitate o persoană să contracteze maladia, însă vom putea împiedica o epidemie majoră", a declarat dr. Brian Hainline, preşedintele grupului de consiliere medicală al USTA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇