Șefii Barcelonei, despre situația lui Dembele: "Greu de înțeles"

Șefii Barcelonei, despre situația lui Dembele: "Greu de înțeles"

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a calificat marţi drept „greu de înţeles” situaţia fotbalistului francez Ousmane Dembele, care a respins o ofertă de prelungire şi o propunere de a pleca de la echipa spaniolă în mercato din luna ianuarie, transmite AFP.

„Situaţia lui Dembele este greu de înţeles”, a declarat Laporta cu ocazia prezentării unui raport despre posibile nereguli comise de fosta conducere a Barcei.

"Noi i-am propus o prelungire a contractului, chiar ne-a spus că o consideră bună, că nu este o problemă economică, apoi s-a văzut că voia o ofertă mai bună", a spus Laporta.

ADVERTISING

"Când noi i-am spus că oferta este destul de bună, chestiunea s-a împotmolit şi agentul a luat decizia să nu spună nimic. A nu spune nimic are consecinţe asupra intereselor clubului", a adăugat oficialul Barcei.

"Noi i-am prezentat două propuneri care au fost bune pentru aceste şase luni, n-a vrut să le accepte, suntem foarte surprinşi că n-a acceptat asta, iar ultima a venit de la un club englez", a mai spus el.

Luni, în ultimele ore ale perioadei de transferuri, presa a spaniolă a anunţat că Chelsea ar putea fi interesată de extrema franceză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"A preferat să rămână aici, nu este bine, nici pentru el, nici pentru club. (...) Credem că are un acord cu alt club, aşa ni s-a spus. Vom acţiona în interesul clubului", a conchis Laporta.

Barca dorea plecarea jucătorului francez, intrat în ultimele şase luni de contract cu echipa blaugrana.

După ce a refuzat să plece sau să-şi prelungească înţelegerea, Dembele nu a fost convocat pentru ultimele două meciuri ale echipei, iar presa spaniolă a afirmat că el ar putea să nu mai joace pentru Barca.

FC Barcelona l-a transferat pe Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund, în vara anului 2017, când s-a grăbit să aducă un înlocuitor după plecarea lui Neymar la Paris Saint-Germain, club care a achitat clauza de 222 milioane de euro din contractul atacantului brazilian cu clubul de pe Camp Nou.

ADVERTISING

Barca a plătit atunci 105 milioane euro în schimbul lui Dembele, plus alte 40 milioane bonusuri, însă francezul a marcat doar 31 de goluri în 129 de meciuri disputate, evoluţiile sale fiind influenţate de accidentările repetate, care l-au ţinut departe de gazon lungi perioade de timp.

Presa internaţională se aşteaptă ca Barca să anunţe venirea atacantului gabonez Pierre-Emerick Aubameyang ca jucător liber de contract după despărţirea de Arsenal Londra.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!