Scrisoarea emoționantă a lui Papa Francisc pentru Alessandro Zanardi

Scrisoarea emoționantă a lui Papa Francisc pentru Alessandro Zanardi

Papa Francisc a scris o scrisoare de susţinere pentru fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi şi campion handisport, spitalizat de vineri în stare gravă după un accident, pe care îl consideră un exemplu de dârzenie, informează AFP şi Reuters.

„Dragă Alessandro, povestea ta este un exemplu despre cum poţi reuşi să reporneşti după o oprire neaşteptată. Prin intermediul sportului, ne-ai învăţat cum să trăieşti o viaţă de prim plan, făcând din handicap o lecţie de umanitate”, a scris suveranul pontif.

ADVERTISING

"Îţi mulţumesc că ai dat forţă celor care au pierdut-o. În acest moment foarte dureros, sunt aproape de tine şi mă rog pentru tine şi familia ta", a adăugat Papa Francisc.

Zanardi, în vârsta de 53 ani, a fost rănit grav vineri, într-un accident rutier, în timp ce se pe bicicleta sa modificată pentru mâini. Italianul, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, ale cărui picioare au fost amputate în urma unui accident petrecut în 2001, a fost lovit pe autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena, suferind leziuni la cap.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dublu campion în Champ Car (actualul IndyCar), în 1997 şi 1998, Alex Zanardi a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate sub culorile echipei Lotus, între 1991 şi 1999.

Fostul pilot a devenit una dintre marile figuri ale handisportului, după ce i-au fost amputate ambele picioare, în 2001, în urma unui teribil accident produs în timpul unei curse din campionatul CampCar, produsă pe circuitul german Lausitzring.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇