S-au stabilit semifinalele de la Indian wells: Meciul Alcaraz-Zverev, întrerupt de un roi de albine Video

S-au stabilit semifinalele de la Indian wells: Meciul Alcaraz-Zverev, întrerupt de un roi de albine <span style="color:#990000;">Video</span>

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care l-a învins pe germanul Alexander Zverev în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), a recunoscut că îi este oarecum teamă de albine, după invazia a sute de astfel de insecte care a dus la oprirea pentru aproape două ore a meciului de joi, scrie EFE.

„Nu o să mint, mi-e puţin frică de albine”, a spus râzând jucătorul iberic, după victoria cu 6-3, 6-1 în faţa lui Zverev.

"Am privit cerul şi am văzut mii de albine zburând, unele blocate în părul meu, altele zburând spre mine. A fost o nebunie. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva pe un teren de tenis", a povestit el.

ADVERTISING

Alcaraz, care a avut cele mai multe albine pe partea sa de teren, a suferit o înţepătură fără consecinţe majore şi ambii tenismeni au fugit la vestiare.

Originea problemei a fost o "spidercam'', o camera aflată la mare altitudine, care se mişcă suspendată de cabluri şi pe care s-au instalat sute de astfel de insecte zburătoare.

"Salvarea" a venit de la un apicultor, care, înarmat cu un aspirator şi fără niciun fel de protecţie pe faţă sau pe mâini, cu excepţia ochelarilor de soare, a fost însărcinat să scoată albinele din arenă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apicultorul a fost primit cu aplauze de către spectatori şi cu zâmbete de tenismeni, care au revenit între timp pe teren, deşi Alcaraz nu s-a bucurat când jocul s-a reluat, pentru că a continuat să găsească câteva albine izolate, pe hainele şi obiectele sale.

"Vedeam nişte albine când mă încălzeam (pentru reluarea meciului), aşa că nu eram sută la sută OK cu albinele de acolo. Arbitrii mi-au spus să încerc, dar nu eram sută la sută sigur să reîncep jocul", a precizat spaniolul.

Campion en titre la Indian Wells, Carlos Alcaraz îl va înfrunta sâmbătă în semifinale pe italianul Jannik Sinner, câştigătorul ultimei ediţii a Openului Australiei şi care nu a pierdut niciun meci în 2024 (19 victorii consecutive, inclusiv în ultimele trei partide din 2023).

Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul patru mondial, s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 9.495.555 de dolari, după ce l-a învins pe danezul Holger Rune, numărul şapte mondial, cu 7-5, 6-4.

ADVERTISING

Medvedev, finalist anul trecut, va juca în penultimul act contra americanului Tommy Paul, victorios în duelul cu norvegianul Casper Ruud (cap de serie numărul 9), cu 6-2, 1-6, 6-3. Rusul s-a impus în ambele sale meciuri directe cu Paul (17 ATP).

Cealaltă semifinală îi va opune pe spaniolul Carlos Alcaraz şi pe italianul Jannik Sinner. Cei doi sunt la egalitate în meciurile directe, 4-4, Dacă Alcaraz a câştigat semifinala jucată anul trecut la Indian Wells, cu 7-6 (7/4), 6-3, Sinner s-a impus în ultimele lor două confruntări.

În sferturi, Jannik Sinner, numărul trei mondial, a trecut de cehul Jiri Lehecka în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, iar Alcaraz, numărul doi mondial, l-a învins şi mai clar pe germanul Alexander Zverev, numărul şase mondial, cu 6-3, 6-1.

Ibericul şi-a luat astfel o revanşă în faţa lui Zverev, după ce campionul olimpic en titre s-a impus cu 6-1, 6-3, 6-7 (2/7), 6-4 în sferturi la Australian Open, la începutul anului.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!