România, obligată să învingă Suedia pentru a îndeplini obiectivul trasat la Campionatul Mondial de handbal

România, obligată să învingă Suedia pentru a îndeplini obiectivul trasat la Campionatul Mondial de handbal

România nu mai are nicio șansă să prindă sferturile de finală de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, însă își mai poate îndeplini, prin mai multe condiții, obiectivul trasat inițial, la plecarea din țară.

Fetele antrenate de Adi Vasile au învins sâmbătă clar naționala din Puerto Rico, scor 43-20, în al doilea meci din grupa principală II, acumulând în prezent 4 puncte.

România a stabilit, prin vocea președintelui FRH Alexandru Dedu, un obiectiv interesant la CM din Spania, și anume clasarea printre cele mai bune 10 naționale din lume. Iar locul 3 la finalul grupei principale ar fi suficient pentru „tricolore”, pentru atingerea acestei ținte.

ADVERTISING

Iar pentru acest lucru e nevoie obligatoriu de o victorie a României luni cu Suedia, meci de la ora 19, LIVE pe SpotMedia.ro.

România ar acumula 6 puncte și ar egala la puncte Suedia, care sâmbătă a remizat dramatic cu Norvegia, scor 30-30. Trebuie spus totuși că ocupantele locurilor 3 din cele patru grupe principale vor fi aliniate într-un clasament al locurilor 9-12 în ierarhia finală a Campionatului Mondial, în funcție de numărul de puncte și de golaveraj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Campionatul Mondial de handbal: Rezultatele din grupa României, clasamentul și programul

Selecționată țării noastre stă mai bine față de formațiile din grupele 3 și 4, așadar o victorie luni cu Suedia ne-ar asigura locul 9 sau 10 la finalul Cupei Mondiale din Spania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇