Riscă Dinamo să piardă la masa verde după apariția cazurilor de coronavirus? Iată raspunsul oferit de LPF

Riscă Dinamo să piardă la masa verde după apariția cazurilor de coronavirus? Iată raspunsul oferit de LPF

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, afirmă că nu susţine ideea ca Dinamo să piardă vreun meci la masa verde atât timp cât nu există probe concludente care să demonstreze culpa clubului în apariţia cazurilor de COVID-19.

„Nu susţin ideea ca Dinamo Bucureşti să piardă vreun meci la masa verde, atâta timp cât există o imposibilitate obiectivă de a proba culpa clubului în apariţia cazurilor de COVID-19. Refuz să accept demonizarea celor care conduc clubul pentru motive petrecute independent de voinţa lor. Indiferent de poziţia din clasament, Dinamo Bucureşti rămâne unul dintre cele mai importante branduri ale Ligii I, aşa încât suntem preocupaţi cu toţii de situaţia medicală şi sportivă actuală în care se găseşte clubul şi încercăm să găsim împreună cu reprezentanţii clubului soluţii pentru a nu crea un dezechilibru sistemic la nivelul Ligii I”, a scris Ştefan pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

Oficialul LPF afirmă că a primit mai multe ameninţări din partea unor suporteri dinamovişti, care îl acuză de apropieri faţă de alte echipe: "Primesc tot felul de înjurături şi ameninţări de la pretinşi suporteri ai clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. (...) Apreciez foarte mult proiectul DDB şi ataşamentul fanilor faţă de brandul istoric Dinamo Bucureşti. Proiectul DDB este unul de pionierat în România şi sunt sigur că va deveni studiu de caz în manualele de management sportiv ale următorilor ani, definind devotamentul, unitatea şi solidaritatea fanilor faţă de o dragoste care nu se pierde niciodată. Dinamo Bucureşti este o comunitate care este alături de gladiatorii ei, atât emoţional, cât şi financiar. Demersurile DDB sunt de admirat într-o societate tot mai atomizată, în care oamenii sunt despărţiţi unii de alţi şi subjugaţi cu precădere intereselor individuale. Influenţa reală a suporterilor în cadrul clubului Dinamo Bucureşti demonstrează că grupurile de fani pot avea un impact semnificativ asupra destinului decizional al unui club de fotbal".

ADVERTISING

Justin Ştefan consideră că este momentul pentru resetarea industriei fotbalistice din România, care să asigure o administrare mai bună a bugetelor cluburilor.

"Trecem cu toţii printr-o perioada critică pentru fotbalul profesionist din România, aşa încât apreciez că acest moment poate fi unul propice pentru resetarea industriei fotbalistice autohtone şi definirea unor reguli stricte care să asigure o administrare mai bună a bugetelor disponibile la nivelul fiecărui club de fotbal. Jucători plătiţi la timp, academii de fotbal mai performante şi departamente de scouting eficiente sunt doar câteva corecţii obligatorii şi necesare pentru fotbalul din Liga I. În final, îi asigur pe toţi suporterii clubului Dinamo Bucureşti că au în mine un partener de dialog civilizat şi onest, aşa cum stă situaţia şi în cazul celorlalte 13 cluburi din Liga I. Încetaţi să mai creaţi legături oculte între mine şi alte cluburi sau persoane din fotbalul românesc. Vă amintesc doar că la finalul sezonului 2016/17 am fost primul care a declarat că Viitorul Constanţa este campioana României, iar această atitudine a venit să demonstreze încă o dată că nu voi abdica niciodată de la principiul suveranităţii legii, indiferent de persoanele sau cluburile aflate de cealaltă parte a unei confruntări juridice", a mai scris Ştefan.

ADVERTISING

Echipa Dinamo se confruntă cu o situaţie dificilă după ce nu mai puţin de 10 jucători au fost diagnosticaţi pozitivi în urma testării pentru COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇