Reghecampf, despre derbiul cu CFR Cluj, plecarea de la Craiova si absentele pe care le are

Reghecampf, despre derbiul cu CFR Cluj, plecarea de la Craiova si absentele pe care le are

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi un dezastru ca formaţia sa să rateze calificarea în play-off-ul Ligii I, dar a dat asigurări că aceasta va juca în acea fază a competiţiei indiferent de rezultatul partidei de sâmbătă cu CFR Cluj.

„Am mare încredere în jucători şi în reacţia pe care o vor avea la meciul cu CFR Cluj. Însă avem foarte multe probleme, traversăm o perioadă dificilă… avem mulţi jucători accidentaţi, iar acest lucru face să avem fluctuaţii în obţinerea de rezultate pozitive. Am analizat cu jucătorii ce am făcut greşit la meciul cu Sepsi. Cert este că la partida de sâmbătă cu CFR, echipa va trebui să aibă agresivitate. Îmi doresc ca jucătorii după un meci de luptă să câştige şi să fie fericiţi. CFR este o echipă puternică, are jucători foarte valoroşi… echipă care niciodată nu a avut două meciuri fără victorie până acum. Vă daţi seama că motivaţia lor este una foarte mare. Sunt fără victorie în 2022, deci sunt motivaţi. Dar noi suntem pregătiţi să ne luptăm cu ei şi să câştigăm. Important este să câştigăm cele 3 puncte pentru a intra în play-off. Ce se va întâmpla cu titlul vom vedea mai târziu. Ar fi un dezastru să nu prindem play-off-ul. Dar vă asigur că Universitatea Craiova va juca în play-off, indiferent de rezultatul din meciul cu CFR Cluj”, a spus tehnicianul.

ADVERTISING

Acesta a precizat că formaţia sa a avut multe ghinioane în ultima perioadă, confruntându-se cu accidentări şi cu probleme legate de Covid-19.

"E greu să lucrezi când vezi că ai mai mulţi jucători la doctor decât pe teren la antrenament. De asemenea, e greu să lucrezi după o înfrângere, e greu să digeri acest lucru. Dar suntem profesionişti şi trebuie să trecem peste aceste obstacole. Dacă facem o analiză, din ultimele 9 meciuri în care nu am reuşit să câştig decât un meci, am avut şi foarte multe ghinioane. Sunt foarte mulţi jucători accidentaţi, mulţi au trecut prin anumite perioade. Sincer nu e uşor să ai continuitate dacă nu poţi să ai acelaşi unsprezece. Sau la fiecare etapă ai 2-3 jucători pe care trebuie să-i înlocuieşti… E fotbal, avem un lot destul de bun, dar anumiţi jucători sunt greu de înlocuit. În plus, nu ai cum să faci pregătire maximă cu un jucător după 4-5 zile de Covid. În primul rând pentru că este dispus la accidentări musculare. Şi îl vedem aici pe Marius Constantin", a afirmat Reghecampf.

ADVERTISING

"Găman nu va putea juca până la sfârşitul lunii martie, Marius Constantin s-a accidentat şi el. Koljic are 50 şanse să joace. Roguljic nu a făcut nici măcar un antrenament cu echipa, aşa că nu e apt de joc. Nistor a ieşit la meciul trecut pentru că era accidentat. A fost o greşeală pe care şi-a asumat-o. Lui i s-a făcut un control şi se vedea un pic de lichid în zona muşchiului respectiv. A spus că poate să joace şi că vrea să ajute echipa. L-am întrebat şi înainte de meci şi la pauză, după încălzire. Dar când a intrat pe teren a simţit o presiune, a simţit că o să i se rupă muşchiul respectiv şi de aceea a avut acea reacţie. Probabil că trebuia să-l scot puţin mai repede. A fost vina mea. Dacă îl scoteam puţin mai repede poate îl aveam cu CFR. Dar este un jucător important pentru noi", a adăugat el.

Întrebat dacă i s-a transmis că va fi demis dacă nu va câştiga următoarele două partide, antrenorul a răspuns: "Nu, eu am un obiectiv foarte clar, acela de a califica echipa în play-off şi de a câştiga Cupa României. Mai sunt destule meciuri şi această echipă cu siguranţă se va califica în play-off. Şi, bineînţeles, ne dorim să creăm o echipă puternică pentru ca la anul să ne putem bate pentru ce ne dorim. Sincer, nu mă deranjează că se vorbeşte de alţi antrenori, e normal. Este vorba despre Universitatea Craiova, o echipă mare şi mulţi oameni îşi pot da cu părerea. Avem 10-15 milioane de experţi în fotbal… aşa că nu mă deranjează, ba mai mult, mă motivează".

ADVERTISING

De asemenea, Reghecampf a negat zvonurile potrivit cărora jucătorii vor evolua slab cu CFR Cluj special pentru ca el să fie demis. "Nu există să trântească meciul jucătorii (n.r. - pentru a-l demite pe antrenor). Nu există asemenea lucruri. Toţi jucătorii de la Craiova îşi doresc un singur lucru, să câştige fiecare partidă. Nu se pune problema de aşa ceva la un club de nivelul nostru. Jucătorii sunt motivaţi pentru a câştiga", a precizat tehnicianul.

În perioada următoare clubul Universitatea Craiova îşi va întări lotul, susţine antrenorul.

"Avem nevoie de jucători, se lucrează la acest lucru şi sper ca săptămâna aceasta şi următoarea să reuşim să aducem jucători pe posturile deficitare. Dar acest lucru nu-l discut decât cu preşedintele Marian Copilu, cu patronul Mihai Rotaru, cu oamenii din conducere. Însă este adevărat, echipa are nevoie de întăriri pentru că s-au accidentat jucători de bază. Important nu este numărul jucătorilor, ci transferul să aducă un plus pe postul respectiv", a mai spus Laurenţiu Reghecampf.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21:00, pe teren propriu, formaţia CFR Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 24-a a Ligii I.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!