Reacția UEFA după ce TAS a decis să anuleze excluderea lui Manchester City

Reacția UEFA după ce TAS a decis să anuleze excluderea lui Manchester City

„Respectăm principiile fair-play-ului financiar”, a reacţionat UEFA după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene, după ce clubul englez fusese iniţial suspendat de forul fotbalistic european pe o perioadă de doi ani, relatează presa internaţională.

La jumătatea lunii februarie, UEFA a exclus-o pe Manchester City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane şi a amendat gruparea engleză cu 30 milioane euro. Aceste sancţiuni au fost dictate pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar (FPF). Manchester City a făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC).

ADVERTISING

TAS a anulat suspendarea lui City şi a redus valoarea amenzii la 10 milioane de euro.

UEFA a precizat că "a luat notă" de decizia TAS. "Comisia TAS a estimat că nu există suficiente probe pentru a confirma concluziile ICFC şi că un număr de presupuse încălcări au fost prescrise din cauza termenului de 5 ani prevăzut în regulamentul UEFA", a adăugat instanţa fotbalului european.

"În ultimii ani, fair-play financiar a jucat un rol important, protejând cluburile şi ajutându-le să devină viabile financiar. UEFA şi Asociaţia europeană a cluburilor (ECA) respectă principiile sale", a subliniat forul de la Nyon.

ADVERTISING

ICFC i-a reproşat grupării engleze că s-a făcut vinovată de ''grave încălcări" ale regulilor FPF, ce interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.

Clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancţionat pentru ''subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016''.

Pierderile financiare pe care le-ar fi suferit Manchester City din cauza absenţei din cupele europene în următoarele două sezoane ar fi depăşit cu mult 100 de milioane de euro pe an, conform estimărilor.

ADVERTISING

"Manchester City nu şi-a mascat contractele de sponsorizare, însă nu a reuşit să coopereze cu UEFA", a explicat TAS în decizia sa.

Citește și alte articole interesante de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇