Reacția selecționerului Spaniei după victoria din finala EURO 2024

Reacția selecționerului Spaniei după victoria din finala EURO 2024

Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a asigurat duminică seara, după victoria cu 2-1 în faţa Angliei şi câştigarea EURO 2024, că jucătorii săi fac parte dintr-o generaţie de fotbalişti care reprezintă „un exemplu pentru societate”.

„Este vorba despre fotbal, dar acestea sunt valori. Este o generaţie de fotbalişti care sunt un exemplu pentru societate. Tineri şi veterani cu dorinţă de muncă, solidaritate şi camaraderie, tot ce ajută la concurenţă şi luptă pentru a câştiga ceva. Cel mai important lucru nu este ceea ce am realizat, ci întregul proces. Îl comentez de 44 de zile şi aceşti fotbalişti sunt un exemplu pentru societate, pentru valorile pe care le reprezintă. Nu ştiu dacă vom schimba ceva în societate, dar tinerii văd aceşti jucători nu ca pe nişte copii răsfăţaţi, ci ca pe nişte oameni care au muncit mult”, a declarat selecţionerul spaniol după finala de pe Olympiastadion.

ADVERTISING

"Trebuie să ne felicităm pentru că avem o generaţie minunată de jucători. Fotbalul evoluează, nu doar sub aspect tehnic. Generaţia actuală nu este comparabilă cu alte selecţionate din trecut. Cei din perioada lui Aragones şi Del Bosque erau cei mai buni la acea vreme şi erau inovatori. Am evoluat, ne-am adaptat la fotbalul modern şi este o schimbare firească", adăugat el.

"Acest grup de fotbalişti nu se satură să se perfecţioneze, să încerce să câştige. Sunt mândru de ei, din prima şi până în ultima zi, asta face munca mai uşoară. Mă bucur pentru entuziasmul pe care l-am generat alături de jucători şi de colectivul de antrenori. Şi mă bucur pentru ţara mea, pentru Spania, pentru entuziasmul pe care l-am generat", a mai spus Luis de la Fuente.

ADVERTISING

"La Roja" a învins cu 2-1 Anglia în finala EURO 2024 de la Berlin şi a cucerit pentru a patra oară în istoria sa titlu de campioană europeană, după succesele din 1964, 2008 şi 2012.

Golurile au fost marcate de Nico Williams (47) şi Mikel Oyarzabal (87) pentru învingători, respectiv Cole Palmer (73).

Spania are în palmares şi un titlu de campioană mondială, cucerit în 2010, în Africa de Sud.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇