Reacția oficială a Jandarmeriei după ce un jandarm a fost surprins cum se uită impasibil la ultrașii CSA Steaua care amenință în fața stadionului din Ghencea

Reacția oficială a Jandarmeriei după ce un jandarm a fost surprins cum se uită impasibil la ultrașii CSA Steaua care amenință în fața stadionului din Ghencea

Jandarmeria București a reacționat oficial după o imagine care circulă pe rețelele de socializare în care un jandarm privește impasibil cum ultrașii de la CSA Steaua îi amenință pe fanii FCSB în fața stadionului din Ghencea.

Câțiva ultrasi de la CSA Steaua au venit în fața stadionului din Ghencea după ce FCSB a închiriat stadionul pentru derbiul cu CFR Cluj. În mesajul afișat, ultrasii îi amenințau pe fanii de la FCSB. „Continuăm lupta împotriva celor afiliați la turmă. Cine calcă duminică în Ghencea își asumă!”, scria pe bannerul afișat.

ADVERTISING

Imaginea a stârnit indignare pe Internet deoarece în cadru a fost surprins și un jandarm care privea impasibil.

La solicitarea SpotMedia.ro, Jandarmeria București a revenit cu un comunicat în care anunță că suporterii au fost legitimați și i-a fotografiat. Totuși, nu se menționează dacă aceștia au fost sancționați în vreun fel.

Redăm integral comunicatul Jandarmeriei București:

În data de 01.08.2023, în jurul orei 22:50, pe platoul central al stadionului din Ghencea au fost observați șase suporteri ai echipei de fotbal CSA Steaua București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipajul de jandarmi aflat în misiune de menținere a ordinii publice în zona respectivă a verificat persoanele și bannerul afișat, iar în acest context a fost stabilită identitatea celor în cauză și au fost efectuate fotografii operative.

Cu această ocazie, evidențiem faptul că Jandarmeria Capitalei monitorizează continuu evoluția situației operative de la nivelul Municipiului București, inclusiv comportamentul și reacțiile exprimate în spațiul public de suporterii echipelor de fotbal, fiind în permanentă legătură cu autoritățile competente pentru luarea tuturor măsurilor permise de cadrul legal în vigoare.

ADVERTISING

Subliniem faptul că instituția noastră este una solidă și vă asigurăm că avem capacitatea și experiența necesare pentru gestionarea evenimentelor sportive de amploare.

Nu în ultimul rând, ne reafirmăm angajamentul față de respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și față de furnizarea unui mediu sigur pe timpul evenimentelor cu public numeros.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇