Răzvan Burleanu a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF

Răzvan Burleanu a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (37 de ani), a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF, el fiind votat în unanimitate de cei 266 de membri prezenţi dintre cei 278 afiliaţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Arena Naţională din Capitală.

Aflat la conducerea FRF din 5 martie 2014, Burleanu a fost unicul candidat la aceste alegeri, comisia de verificare a dosarelor respingând solicitările lui Sorin Răducanu şi Gabriel Şeitan.

Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, statutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

ADVERTISING

Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. La momentul respectiv, el avea 29 de ani şi devenea cel mai tânăr preşedinte al FRF.

La scrutinul din 18 aprilie 2018, Burleanu s-a impus încă din primul tur, fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al "generaţiei de aur", a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.

ADVERTISING

Răzvan Burleanu s-a născut la 1 iulie 1984, la Bacău. Este fiul fostului fotbalist al echipelor FCM Bacău şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Burleanu, acesta având peste 300 de meciuri în primul eşalon.

La vârsta de şapte ani s-a înscris la Centrul de copii şi juniori al lui FCM Bacău, participând apoi la selecţiile pentru echipele reprezentative de juniori.

De la 14 ani a urmat cursurile Şcolii de Arbitri, fiind arbitru până la 19 ani. A urmat cursurile Colegiului Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău şi Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. La SNSPA a obţinut un masterat, iar la Universitatea Naţională de Apărare Carol I a urmat cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate. A obţinut doctoratul, la SNSPA, în domeniul schimbărilor organizaţionale produse în România ca urmare a proceselor instituţionale de europenizare.

ADVERTISING

A lucrat succesiv la: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă, Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

A fost preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal (2012-2014), pe care a fondat-o. În 2012, a pus, la Praga, alături de alţi reprezentanţi ai minifotbalului din Europa, bazele Federaţiei Europene de Minifotbal, fiind votat în unanimitate preşedinte al acesteia, mandat pe care l-a deţinut până în ianuarie 2017. În 2013, la Birmingham, în Marea Britanie, împreună cu ceilalţi preşedinţi ai forurilor continentale din întreaga lume şi cu alţi oficiali din minifotbal, a pus bazele Federaţiei Internaţionale de Minifotbal.

La 20 aprilie 2021, Răzvan Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA, iar mandatul său echivalează şi cu poziţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇