Rapid și-a aflat pedeapsa

Rapid și-a aflat pedeapsa

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, clubul FC Rapid cu penalităţi sportive cumulate în valoare de peste 110.000 de lei (aproximativ 22.000 de euro), ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciurile din Liga I, informează site-ul oficial al LPF.

În urma partidei de pe teren propriu cu FC Argeş (scor 2-0, în etapa a 19-a), gruparea giuleşteană a fost sancţionată cu o penalitate sportivă de 50.625 lei pentru petardele şi artificiile aruncate de suporterii săi în teren în timpul meciului.

De asemenea, pentru aceleaşi incidente provocate de suporterii giuleşteni în timpul întâlnirii cu FCSB din deplasare (scor 1-3, în etapa a 20-a), FC Rapid a primit o sancţiune de 60.000 de lei.

Conform Regulamentului Disciplinar, FC Rapid a atins pragul maxim de penalitate financiară, iar la fiecare noua abatere de acest tip clubul va fi sancţionat gradual cu disputarea partidelor fără spectatori, cumulat cu sancţiunea maximă de 60.000 lei.

Tot miercuri, clubul FCSB a fost sancţionat cu penalitate sportivă în valoare de de 33.750 lei pentru folosirea materialelor explozive de suporterii proprii la meciul cu FC Rapid din etapa a 20-a a Ligii I.

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat totodată şi clubul FC U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 7.500 de lei pentru incidentele provocate de suporterii săi.

Eliminat în meciul cu Chindia Târgovişte, jucătorul formaţiei Academica Clinceni, Cristian Gavra, a fost sancţionat cu suspendare pentru două etape şi o penalitate sportivă de 3.000 lei. 


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!