Raluca Olaru și Monica Niculescu, eliminate de la Dubai

Raluca Olaru și Monica Niculescu, eliminate de la Dubai

Jucătoarele române de tenis Raluca Olaru şi Monica Niculescu, în perechi diferite, s-au oprit în optimile de finală ale probei de dublu, miercuri, la turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 1.835.490 dolari.

Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok au fost întrecute de cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, favoritele numărul doi, cu 5-7, 6-4, 10-6, după aproape două ore de joc (1 h 54 min).

Krejcikova şi Siniakova au început mai bine şi au condus cu 2-0, dar perechea româno-ucraineană a restabilit echilibrul după trei ghemuri consecutive. Cele două cupluri au mers cap la cap în continuare, diferenţa fiind făcută în ghemul 12, în care Olaru şi Kicenok au făcut break şi s-au impus cu 7-5.

ADVERTISING

În actul secund, cehoaicele au avut 3-0 şi 5-1, dar au permis adversarelor să revină, Olaru şi Kicenok ratând la trei mingi de 5-5. Krejcikova şi Siniakova au reuşit în cele din urmă să ia setul cu 6-4.

În super tiebreak echilibrul a persistat până la 6-6, după care favoritele şi-au dovedit valoarea şi au înclinat balanţa (10-6).

Fiecare pereche a avut câte 2 aşi, dar Olaru şi Kicenok au făcut 9 duble greşeli, iar cehoaicele doar 3.

În alt meci, perechea româno-rusă Monica Niculescu/Anastasia Potapova a abandonat după primul set, câştigat de cuplul Alexa Guarachi (Chile)/Darija Jurak (Croaţia), cap de serie numărul opt, cu 6-1, în 33 de minute. Potapova a fost lovită de o minge în ochi, neintenţionat, şi nu a mai putut continua.

ADVERTISING

Fiecare pereche învinsă va primi un cec de 8.700 dolari şi 105 puncte WTA la dublu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!