Rafael Nadal vine cu o veste proastă

Rafael Nadal vine cu o veste proastă

Rafael Nadal a anunţat că nu va juca în Cupa Laver, turneu demonstrativ care va avea loc la Berlin între 20 şi 24 septembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de AFP.

Câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, jucătorul de 38 de ani, nu a participat nici la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a fost eliminat în turul al doilea la Jocurile Olimpice de la Paris.

''Sunt foarte dezamăgit că nu voi putea juca la Laver Cup la Berlin săptămâna viitoare'', a spus Nadal, citat în comunicat. ''Este o competiţie pe echipe şi pentru a susţine cu adevărat echipa Europei trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru ea, iar în prezent sunt alţi jucători care o pot ajuta să câştige'', a adăugat campionul spaniol.

ADVERTISING

Accidentat la Australian Open în ianuarie 2023, Nadal a lipsit timp de un an de pe terenurile de tenis şi nu şi-a mai regăsit nivelul de altădată, împiedicat de o succesiune de accidentări. În prezent, Nadal ocupă locul 154 în clasamentul ATP.

Înlocuitorul lui Nadal la Cupa Laver va fi anunţat în curând, au precizat organizatorii. Cupa Laver opune o selecţionată a Europei unei echipe mondiale. Creată în 2017, la iniţiativa lui Roger Federer, în această competiţie elveţianul a disputat ultimul său meci din carieră, la dublu, în 2022, alături de Rafael Nadal.

ADVERTISING

Următoarea competiţie din calendarul lui Nadal va fi ''Six Kings Slam'', un turneu demonstrativ care va avea loc în octombrie în Arabia Saudită.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇