"Profesorul" Frățianu, câștigător în etapa a doua din Campionatul Național de Drift

"Profesorul" Frățianu, câștigător în etapa a doua din Campionatul Național de Drift

Campionul național en-titre Răzvan Frățianu s-a impus, în weekend, în a doua etapă din Campionatul Național de Drift, desfășurată la Național Arena, acolo unde și-a adjudecat și titlul anul trecut.

Deși a obținut cel mai slab punctaj în calificări din Top 16, Frățianu a reușit să revină spectaculos în battle și i-a eliminat pe rând pe Claudiu Adam, Mikloș Laszlo și Sorin Ene. În marea finală, pilotul din Suceava l-a învins pe bulgarul Ivan Ivanov.

În finala mică, victoria i-a revenit lui Radu Moise, după o victorie cu Sorin Ene. Moise, câștigător al primei etape, rămâne astfel lider în clasamentul general de la Clasa Pro.

ADVERTISING

Acesta are 199 de puncte după primele două etape, fiind urmat în clasament de Ivanov, cu 188 de puncte. Niciunul dintre cei doi nu a mai câștigat titlul național la divizia Pro până în prezent. Podiumul general este completat de Frățianu, cu 152 de puncte.

La Clasa Semi Pro, primii doi clasați ai etapei de la București au fost bulgarii Yordan Mladenov și Nikolay Karadjov. Surpriza a venit de la singura femeie din competiție, Natalia Iocsak, tânăra de 17 ani reușind să încheie pe locul 3.

În total, 47 de piloți din România și Bulgaria au concurat în cadrul etapei, mașinile prezente la start totalizând peste 20.000 de cai putere.

ADVERTISING

Evenimentul de la Național Arena, organizat de RoDrift sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, s-a desfășurat fără spectatori, conform normelor în vigoare. Anul trecut, în același loc, aproape 20.000 de spectatori asistau la finala sezonului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇