Probleme din cauza coronavirusului pentru naționala de handbal feminin a României

Probleme din cauza coronavirusului pentru naționala de handbal feminin a României

Handbalista Laura Moisă a fost depistată pozitiv la noul coronavirus în urma testului efectuat la intrarea în Danemarca a echipei naţionale a României, în vederea participării la Campionatul European.

Întreaga delegaţie a României urmează să fie supusă unei noi testări şi va fi izolată pentru următoarele 24 de ore.

"După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel şi urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată şi ea şi va fi retestată. Totodată, întreaga delegaţie urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi şi va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore. În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată şi, în funcţie de rezultat, se va putea alătura echipei", a anunţat marţi Federaţia Română de Handbal.

ADVERTISING

Portarul Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situaţia în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

"Toată delegaţia României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiţie esenţială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar faţă de protocolul impus de EHF, delegaţia a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineaţa plecării la EURO", mai precizează sursa citată.

ADVERTISING

Conform schemei de testare EHF, delegaţia urmează să efectueze miercuri o nouă testare RT-PCR.

Lotul echipei naţionale de handbal feminin a României a ajuns duminică în Danemarca, unde urmează să participe la Campionatul European - EHF EURO 2020 (3-20 decembrie). Din delegaţia României nu face parte pivotul Crina Pintea, testată pozitiv la noul coronavirus.

România e programată să joace primul meci din cadrul Campionatului European - EHF EURO 2020 (3-20 decembrie) din Danemarca, pe 3 decembrie, contra Germaniei, la Kolding, pe 5 decembrie va avea loc meciul cu Polonia, iar pe 7 decembrie cel cu Norvegia.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇