Președintele WTA reacționează după ce mai multe tenismene de top, printre care și Simona Halep, au anunțat că ar putea absenta de la US Open

Președintele WTA reacționează după ce mai multe tenismene de top, printre care și Simona Halep, au anunțat că ar putea absenta de la US Open

Președintele Asociației de Tenis Feminin (WTA), Steve Simon, a reacționat după ce mai multe tenismene importante, printre care și Simona Halep, au anunțat ca inteționează să nu participe la ediția din acest an a US Open-ului.

Steve Simon se așteaptă la absențe notabile și ține să precizeze ca nimeni nu va fi obligat să fie prezent la Grand Slam-ul din Statele Unite ale Americii.

"Aș fi surprins dacă la US Open vor participa toți jucătorii de top", a spus Steve Simon pentru New York Times.

"Cred ca deciziile lor vor fi luate în funcție de cum evolueaza lucrurile. Unii se vor simți confortabil, alții nu. Nimeni nu va fi forțat să joace", a adăugat acesta.

ADVERTISING

Îngrijorate de coronavirus, dar și de măsurile drastice pe care le pregătesc organizatorii US Open, mai multe tenismene de top, printre care și Simona Halep, au lăsat să se înteleagă că sunt șanse mici să participe anul acesta la Grand Slam-ul din New York.

Vezi și: Clarificări din tabăra Simonei Halep după apariția informației că nu va participa la US Open 2020

„Îmi este foarte teamă să zbor la New York având în vedere situația generală cu coronavirusul. Mă tem nu doar din cauza pandemiei, dar și pentru că este periculos să călătorești, din cauza condițiilor de carantină și a noilor reguli de la turneu.

ADVERTISING

Suntem obișnuiți cu toții cu anumite reguli și nu vrem să schimbăm nimic, este dificil pentru corp. Înțeleg că reînceperea sezonului este benefică pentru toți din punct de vedere economic, dar până la urmă este alegerea fiecăruia dacă să joace sau nu. Suntem egali și trebuie să ne gândim la noi”, a afirmat Simona Halep, citată de New York Times.

Grand Slam-ul american va avea loc între 31 august și 13 septembrie.

Conform regulilor stabilite de organizatori, jucătorii vor fi obligați să ajungă la turneu cu 2 săptămâni înainte și să stea în carantină. Apoi, pe toată durata turneului, ei nu vor avea voie să iasă din hotel. În plus, sportivii nu vor mai putea veni cu staff-uri numeroase, ci doar cu o persoană.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!