Președintele UEFA și-ar fi falsificat CV-ul pentru a putea candida la șefia forului european - presă

Președintele UEFA și-ar fi falsificat CV-ul pentru a putea candida la șefia forului european - presă

Președintele sloven al celor de la UEFA, Aleksandr Ceferin, și-ar fi falsificat CV-ul pentru a putea candida la președinția forului continental, după cum dezvăluie chiar presa din țara sa natală.

Mai exact, Ceferin a trecut în prezentarea sa personală că a activat 5 ani ca membru în Consiliul de Administrație al clubului Olimpija Ljubljana, o experiență care este obligatoriu ca și cerință pentru a putea candida la președinția UEFA.

În 2016, după ce președintele Michel Platini a fost demis cu un an înainte de la șefia UEFA, fiind acuzat atunci de corupție, Ceferin avea să fie ales președinte, dar este posibil ca această candidatură să fie una invalidată, având în vedere regulile încălcate de sloven.

Cotidianul din Slovenia pe nume Prava scrie că Ceferin a mințit la momentul în care și-a etalat CV-ul. Jurnaliștii din capitala țării ex-iugoslave scriu că avocatul de 55 de ani nu ar fi activat ca membru în Consiliul de Administrație al clubului Olimpija Ljubljana între 2006 și 2011. Mai mult, Ceferin afirma atunci că a fost parte și a Federației Slovene de fotbal, ceea ce, iarăși, ar fi un fals.

ADVERTISING

„Aleksander Ceferin este foarte norocos că nu s-a scris niciodată nimic despre viața sa în presa din Slovenia, care ar fi transformat totul într-o glumă.

Majoritatea presei din întreaga lume, și chiar cea slovenă, nu a făcut niciodată referire la documentele depuse de Ceferin la momentul primei sale candidaturi pentru președinția UEFA”, au scris cei de la Prava.

Ceferin este deja la al treilea mandat de președinte UEFA, ultima dată fiind ales chiar în acest an, mandatul actual expirând peste 4 ani.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!