Presa spaniolă, despre calificarea dramatică a celor de la Real Madrid în finala Ligii Campionilor

Presa spaniolă, despre calificarea dramatică a celor de la Real Madrid în finala Ligii Campionilor

Presa spaniolă de joi salută, la unison, succesul extraordinar obţinut de Real Madrid în partida cu Manchester City de pe stadionul Santiago Bernabeu (scor 3-1 după prelungiri), sinonim cu calificarea în finala actualei ediţii a Ligii Campionilor la fotbal, după ce englezii au condus cu 1-0 până în minutul 90.

„Miracolul final”, titrează cotidianul AS, subliniind că „Los Blancos vor fi la Paris (unde se va disputa finala dintre Liverpool şi Real Madrid – n.red) după un alt joc istoric”.

"Nu există nimeni care să reziste puterii distructive de pe Bernabeu, pentru că nu este din această lume. La fel ca PSG, ca Chelsea, ca atâţia înainte şi ca atâţia care vor veni, Manchester City, Guardiola şi tot luxul asiatic care-i înconjoară s-au topit în faţa unui Madrid fioros, veşnic reînviat, în permanentă sfidare a Legii lui Murphy", adaugă AS.

ADVERTISING

Emisiunea sportivă El Chiringuito, foarte populară în Spania, o compară pe Real Madrid cu "Robin Hood", deoarece gruparea madrilenă a eliminat noii bogaţi ai fotbalului mondial: Paris Saint-Germain, Chelsea Londra şi Manchester City, la capătul unor dueluri interzise cardiacilor.

"Cea mai mare noapte din istorie pentru Santiago Bernabeu", exultă ziarul sportiv madrilen Marca, care adaugă: "Dacă cu PSG era deja inexplicabil, dacă cu Chelsea era deja inexplicabil, noaptea trecută a fost, pur şi simplu, cea mai bună noapte a unui stadion care i-a văzut în toate culorile".

ADVERTISING

"Cine poate explica ce s-a întâmplat pe Bernabeu?", se întreabă cotidianul catalan El Mundo Deportivo, menţionând că "încă o dată, stadionul blanco a fost martorul unei isprăvi epice, care pare să se întâmple doar acolo".

Real Madrid a reuşit o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor la fotbal, printr-o victorie cu 3-1 (0-0, 2-1), după prelungiri, în faţa formaţiei Manchester City. Învinsă cu 4-3 în meciul tur din Angllia, Real a fost condusă în min. 90 cu 1-0 de City (gol Riyad Mahrez, min. 73) şi nu reuşise să trimită nicio minge pe spaţiul porţii până atunci. Rodrygo, inspirat introdus de antrenorul Carlo Ancelotti, a reuşit o dublă miraculoasă (90, 90+1), care a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema (95 - penalty) a adus calificarea madrilenilor, în faţa unei echipe în degringoladă după golurile primite.

ADVERTISING

Finala competiţiei va avea loc în data de 28 mai, pe Stade de France, adversara Realului fiind FC Liverpool, care a trecut în cealaltă semifinală de Villarreal, cu 2-0 şi 3-2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇