Presa din SUA, după ce Darren Cahill a "propulsat" patru jucători pe prima poziție mondială: "A ajutat-o și pe Simona Halep"

Presa din SUA, după ce Darren Cahill a "propulsat" patru jucători pe prima poziție mondială: "A ajutat-o și pe Simona Halep"

Darren Cahill (59 de ani) a reușit o mare performanță în tenis. A ajuns la patru jucători pe care a reușit să-i „ridice” pe locul 1 mondial.

Jannik Sinner, actualul său elev, va deveni numărul 1 mondial în clasamentul ATP începând de luni, după Roland Garros, iar italianul se adaugă listei care îi cuprindea pe Lleyton Hewitt, Andre Agassi și Simona Halep.

Calificarea în semifinalele Roland Garros și retragerea lui Djokovic l-au adus pe Sinner pe poziția de lider mondial. Într-un articol despre performanța lui Cahill, presa din Statele Unite a amintit și despre cum a reușit australianul său o ajute pe Simona Halep să ajungă lider mondial în circuitul feminin.

ADVERTISING

Darren Cahill s-a alăturat echipei lui Jannik Sinner în iunie 2022: "Influența lui Cahill a fost decisivă în dezvoltarea lui Sinner, pe care l-a ajutat să "cimenteze" eticheta de super talent. L-a ajutat pe Lleyton Hewitt să ajungă al doilea cel mai tânăr număr 1 mondial, în 2001, apoi a jucat un rol crucial în urcarea lui Andre Agassi în fotoliul de lider.

Cahill a continuat să lucreze cu sportivi de top, precum Andy Muray, Ana Ivanovic, Fernando Verdasco, Daniela Hantuchova, Sorana Cîrstea și Simona Halep. Halep era deja o jucătoare foarte bună, dar avea nevoie de acel ceva în plus, iar Cahill l-a adus în 2017 și a ajutat-o să ajungă pe primul loc în clasamentul WTA, pe care l-a menținut timp de doi ani", scrie site-ul tennisuptodate.com.

ADVERTISING

Cu Darren Cahill la cârmă, Simona Halep a câștigat Roland Garros în 2018. Ea mai are și un titlu la Wimbledon, în 2019.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!