Presa din Anglia: "Gică Popescu a lucrat ca spion"

Presa din Anglia: "Gică Popescu a lucrat ca spion"

Presa din Anglia scrie astăzi despre presupusa legătură a lui Gică Popescu cu fosta Securitate.

Cotidianul Daily Star notează că „fostul star al lui Tottenham a avut o carieră mai interesantă ca spion”.

"De Gică Popescu poate vi-l amintiți ca triumfător cu Barcelona în Liga Campionilor (catalanii n-au câștigat Liga Campionilor în perioada în care Gică Popescu a jucat pentru echipă, doar o Cupă a Cupelor - n.red.) sau cu cele 115 prezențe pentru naționala României, dar fără îndoială că viața sa ca spion atrage atenția", scrie sursa citată.

ADVERTISING

"Popescu a scris patru note informative despre colegii lui în timp ce evolua la Universitatea Craiova. A refuzat inițial să colaboreze cu poliția secretă, care se afla sub regimul lui Ceaușescu, în anii 80. El a recunoscut ulterior că a ajutat la spionarea colegilor săi timp de trei ani, începând cu 1986, dar a insistat că a semnat un document prin care a promis 'apărarea intereselor naționale'. Popescu a spus că a scris doar câteva note, de fiecare dată lăudând indivizii în cauză. Îm realitate n-avea însă altă opțiune", mai notează publicația britanică.

ADVERTISING

Informația nu este nouă, iar Gică Popescu a negat vehement această dezvăluire.

De asemenea, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a hotărât că fostul căpitan al naționalei României n-a fost colaborator al Securității.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇