Presa americană, după ultimele vești despre revenirea Simonei Halep: "A făcut un pas cheie"

Presa americană, după ultimele vești despre revenirea Simonei Halep: "A făcut un pas cheie"

Presa americană a comentat ultimele informații apărute în cazul de dopaj al Simonei Halep, care o pot scăpa de suspendare pe sportiva noastră.

Judecătorul de la TAS Cristian Jura a declarat pentru ProSport că în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep au fost găsite surse accidentale de compuși ce depășește criteriile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de jucătoarea noastră.

Practic, Simona ar fi folosit suplimente nutritive contaminate fără să-și dea seama, iar acesta este primul pas în demonstrarea nevinovăției.

ADVERTISING

"Simona Halep a făcut un pas cheie în vederea ridicării suspendării pentru dopaj. În mod crucial, s-a constatat că substanța se afla în supliment fără etichetare adecvată. Simona Halep ar putea avea acum suspendarea provizorie ridicată după o audiere în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Fostul număr 1 mondial ar trebui să ofere dovezi convingătoare că a ingerat accidental substanță interzisă", au scris americanii de la Tennis365.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!