Presa americană, despre dublul standard aplicat în cazul Simonei Halep: "Este o situație controversată, care ar putea să o enerveze"

Presa americană, despre dublul standard aplicat în cazul Simonei Halep: "Este o situație controversată, care ar putea să o enerveze"

Presa americană a venit cu o veste proastă pentru Simona Halep încă de la începutul anului 2023.

Jurnaliștii americani de la Yard Barker anunță că demersul Simonei de a juca la Australian Open nu va avea sorți de izbândă.

În schimb, Fernando Verdasco, jucător suspendat și el provizoriu pentru dopaj, va putea evolua în această perioadă "din cauza unei lacune de regulament".

Asta deoarece regulamentul din tenisul masculin este diferit decât de cel din tenisul feminin, iar ibericul poate lua startul deși este în aceeași situație cu Simona Halep.

ADVERTISING

Iar jurnaliștii de la Yard Barker consideră că acest dublu standard îi poate genera Simonei Halep motive de furie.

"Speranțele Simonei Halep de a-și anula interdicția și de a juca la Australian Open par a fi sortite eșecului, dar colegul Fernando Verdasco va fi eligibil să concureze datorită unei lacune din regulament care separă turneele masculine și feminine. Chiar dacă Simona a cerut o audiere de urgență și își dorea un wild card la Australian Open, acest lucru nu va fi posibil.

Ea nu poate participa la niciun eveniment în timpul unei suspendări provizorii. În schimb, interdicția lui Verdasco expiră pe 8 ianuarie, dar el poate concura în calificările evenimentului deoarece regulile ATP diferă de poziția WTA. Este o situație controversată, care ar putea enerva pe mulți din lumea tenisului, mai ales pe Halep", a scris Yard Barker.

ADVERTISING

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!