Presa americană anunță descoperirea făcută în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Cât se poate de adevărat"

Presa americană anunță descoperirea făcută în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Cât se poate de adevărat"

Presa din Statele Unite anunță descoperirea făcută în cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani), în ceea ce privește suplimentul consumat de sportivă, care i-a atras testul pozitiv la roxadustat și suspendarea pentru dopaj.

Americanii vorbesc despre „ingrediente chinezești” descoperite în compoziția suplimentului Keto MCT, cel pe care Simona Halep l-a consumat la recomandarea lui Patrick Mouratoglou și echipei sale, și cel despre care fostul lider mondial susține că a fost contaminat cu roxadustat.

ADVERTISING

Jurnaliștii americani susțin că, deși Keto MCT are pe etichetă doar patru ingrediente, se pare că au fost descoperite ingrediente chinezești în compoziția suplimentului.

"Ingrediente chinezești pot fi în spatele încălcării regulilor antidoping de către Simona Halep", titrează site-ul tennisuptodate.com, care scrie în interiorul articolului că "se pare că ingrediente chinezești ar fi fost folosite la producția Keto MCT, în detrimentul celor premium, așa cum menționează eticheta. Asta poate însemna că acuzele Simonei Halep în ceea ce privește contaminarea pot fi cât se poate de adevărate. Descrierea produsului arată că acesta conține doar patru ingrediente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În dosarul trimis la New York este notat faptul că suplimentul Keto MCT ar conține ingrediente chinezești de origine necunoscută, contaminate cu roxadustat".

Simona Halep a fost audiată în perioada 7-9 februarie la TAS, unde a contestat suspendarea de patru ani dictată de ITIA și Sports Resolutions împotriva sa. Acum, sportiva din Constanța așteaptă verdictul final din partea tribunalului elvețian.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!