Povestea singurului tenismen care l-a învins pe Roger Federer cu 6-0, 6-0

Povestea singurului tenismen care l-a învins pe Roger Federer cu 6-0, 6-0

În întreaga istorie a tenisului, un singur jucător se poate mândri cu faptul că l-a învins pe Roger Federer cu 6-0, 6-0.

Federer a dus o adevărată luptă cu recordurile în ultimii ani, dar în cariera sa figurează și o înfrângere cu 6-0, 6-0.

S-a întâmplat tocmai în august 1991, când Federer avea doar 10 ani. Elvețianul trebuia să joace la un turneu de juniori din Basel, însă pentru că la categoria sa de vârstă nu au fost suficienți participanți a fost mutat la una superioară.

Federer l-a întâlnit astfel pe Reto Schmidli, un jucător care la acea vreme avea 13 ani. Acesta era un talent local și l-a învins pe Federer cu 6-0, 6-0.

ADVERTISING

Paradoxal, Federer a devenit unul dintre cei mai buni jucători din istorie, în timp ce Schmidli nu a reușit să își facă un nume în tenis și acum este polițist în Elveția.

"Roger știa de atunci ce trebuie să facă pe teren, dar nu avea armele necesare pentru a gestiona situația încă. Comitea prea multe greșeli neforțate, din acest motiv am câștigat atât de ușor", și-a amintit Schmidli, în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă au trecut mulți ani de la acel meci, Federer și Schmidli s-au mai întâlnit la turneul de la Basel. Roger chiar l-a recunoscut pe singurul jucător care l-a învins în cariera cu 6-0, 6-0.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"M-a salutat, dar nu am vorbit despre acel meci. Sunt fericit că m-a recunoscut. Succesul te poate face uneori să-ți pierzi capul, dar Roger a rămas cu picioarele pe pământ. Nu s-a schimbat", a completat actualul polițist.

De când a trecut la profesioniști, Federer a mai pierdut doar patru seturi cu 6-0, în fata lui Vince Spadea, Pat Rafter și Byron Black, în 1999, dar și în fața lui Rafael Nadal, în finala de la Roland Garros 2008.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇