Portarul naționalei României a jucat cu drapelul Ungariei la Campionatul Mondial de hochei: "E o sfidare a unei țări întregi"

Portarul naționalei României a jucat cu drapelul Ungariei la Campionatul Mondial de hochei: "E o sfidare a unei țări întregi"

Episoadele controversate legate de participarea României la Campionatul Mondial de hochei continuă.

De această dată, în prim plan este portarul Toke Zoltan (27 de ani), care a purtat în meciul cu Coreea de Sud o cască pe care erau imprimate steagurile Ungariei și al Ținutului Secuiesc.

România a pierdut această partida cu 4-1, iar portarul de la Corona Brașov a avut o prestație slabă.

Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei, consideră că gestul său reprezintă o sfidare la adresa tuturor românilor. De asemenea, acesta cere ministrului Eduard Novak pentru că i-a apărat pe hocheiști.

„Eu nu l-am văzut pe respectivul jucător cu aceste însemne pe echipament. Dar dacă există o astfel de fotografie, dacă se dovedește că a făcut acest lucru, este o faptă de neconceput. Aici nu vorbim despre o sfidare a unei echipe naționale, ci despre o sfidare a unei țări întregi.

Personal am foarte mulți prieteni de calitate în zona Harghita - Covasna, dar un astfel de gest reprezintă un adevăr ce nu poate fi negat. Iar domnul ministru Novak, pe care până la un punct îl înțeleg că a încercat să-i apere pe jucătorii proveniți din zona în care și dânsul este născut, după apariția unei astfel de imagini ar trebui să-și dea imediat demisia din această funcție”, a spus Nistor, potrivit Prosport.

De asemenea, președintele Federației Romane de Hochei, Alexandru Hălăucă, a taxat dur gestul acestuia.

"Sunt amărât și foarte mâhnit. Nu pot înțelege cum un jucător care a mers să reprezinte România la Campionatul Mondial pot purta asemenea însemne pe echipamentul României. Federația română le-a dat căști, dar portarii folosesc căștile lor de la echipele de club pentru că le e greu să se acomodeze cu unele noi. Nu știu cum i-a scăpat acest aspect supervizorului Federației Internaționale. Jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiției", a spus oficialul pentru GSp.ro.

Anterior, hocheiștii români au fost surprinși în timp ce intonau imnul Ținutului Secuiesc la Mondial.