Portarul naționalei României a jucat cu drapelul Ungariei la Campionatul Mondial de hochei: "E o sfidare a unei țări întregi"

Portarul naționalei României a jucat cu drapelul Ungariei la Campionatul Mondial de hochei: "E o sfidare a unei țări întregi"

Episoadele controversate legate de participarea României la Campionatul Mondial de hochei continuă.

De această dată, în prim plan este portarul Toke Zoltan (27 de ani), care a purtat în meciul cu Coreea de Sud o cască pe care erau imprimate steagurile Ungariei și al Ținutului Secuiesc.

România a pierdut această partida cu 4-1, iar portarul de la Corona Brașov a avut o prestație slabă.

Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei, consideră că gestul său reprezintă o sfidare la adresa tuturor românilor. De asemenea, acesta cere ministrului Eduard Novak pentru că i-a apărat pe hocheiști.

ADVERTISING

„Eu nu l-am văzut pe respectivul jucător cu aceste însemne pe echipament. Dar dacă există o astfel de fotografie, dacă se dovedește că a făcut acest lucru, este o faptă de neconceput. Aici nu vorbim despre o sfidare a unei echipe naționale, ci despre o sfidare a unei țări întregi.

Personal am foarte mulți prieteni de calitate în zona Harghita - Covasna, dar un astfel de gest reprezintă un adevăr ce nu poate fi negat. Iar domnul ministru Novak, pe care până la un punct îl înțeleg că a încercat să-i apere pe jucătorii proveniți din zona în care și dânsul este născut, după apariția unei astfel de imagini ar trebui să-și dea imediat demisia din această funcție”, a spus Nistor, potrivit Prosport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, președintele Federației Romane de Hochei, Alexandru Hălăucă, a taxat dur gestul acestuia.

"Sunt amărât și foarte mâhnit. Nu pot înțelege cum un jucător care a mers să reprezinte România la Campionatul Mondial pot purta asemenea însemne pe echipamentul României. Federația română le-a dat căști, dar portarii folosesc căștile lor de la echipele de club pentru că le e greu să se acomodeze cu unele noi. Nu știu cum i-a scăpat acest aspect supervizorului Federației Internaționale. Jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiției", a spus oficialul pentru GSp.ro.

ADVERTISING

Anterior, hocheiștii români au fost surprinși în timp ce intonau imnul Ținutului Secuiesc la Mondial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇