Performanță impresionantă reușită de Cristina Neagu

Performanță impresionantă reușită de Cristina Neagu

Cristina Neagu a fost inclusă în echipa ideală a sezonului în Liga Campionilor la handbal feminin, pe postul de inter stânga, potrivit site-ului Federaţiei europene de handbal (EHF).

Peste 170.000 de iubitori ai handbalului au votat pentru cele mai bune handbaliste care au evoluat în acest sezon al competiţiei fanion a continentului, una singură primind peste 50% din voturi, centrul norvegian Stine Oftedal (Gyor). Campioana en titre mai are trei reprezentante în echipa ideală, portarul francez Amandine Leynaud, extrema dreapta maghiară Viktoria Lukacs şi cea mai bună apărătoare, brazilianca Eduarda Amorim Taleska.

ADVERTISING

Echipa norvegiană Vipers Kristiansand are, la rândul său, trei reprezentanţi, pe Nora Mork, cel mai bun inter dreapta, Henny Reistad, cea mai bună tânără jucătoare, şi Ole Gustav Gjekstad, cel mai bun antrenor.

Brest Handball, calificată în careul de aşi al competiţiei, are şi ea o jucătoare în All-Star Team, pivotul Pauletta Foppa.

Celelalte două jucătoare din echipa ideală sunt Cristina Neagu şi extrema stângă Majda Mehmedovic, de al Buducnost Podgorica.

Leynaud s-a impus la mare luptă în ancheta pentru cel mai bun portar în faţa croatei Jelena Grubisic, de la CSM Bucureşti. Lupta a fost strânsă şi pentru postul de pivot, dar Foppa a avut câştig de cauză în duelul cu jucătoarea maghiară de origine tunisiană Asma Elghaoui, de la SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISING

Leynaud, Neagu, Oftedal şi Amorim au făcut parte şi din echipa ideală a sezonului 2019/20. Neagu a avut patru nominalizări consecutive în echipa ideală începând cu 2014/15.

Sâmbătă, la Budapesta, în semifinalele Ligii Campionilor, Gyori Audi ETO KC o va întâlni pe Brest Bretagne Handball (16:15), iar Vipers Kristiansand o va înfrunta pe ŢSKA Moscova (19:00).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇