Pantaloni scurți de damă - pe care să îi alegi pentru jogging?

Pantaloni scurți de damă - pe care să îi alegi pentru jogging?

De la pantaloni scurți simpli și fluizi, până la cei cu buzunare abundente, aceste piese vestimentare de alergare pentru femei, își propun să mulțumească toate cerințele și tipurile de alergători. Indiferent că se optează pentru un antrenament pe bandă, în parc sau pe un traseu special amenajat, o pereche de pantaloni scurți de damă potrivită pentru jogging, este importantă pentru ca antrenamentul să funcționeze.

Factori de luat în considerare atunci când alegi pantaloni scurți de alergare

Atunci când vine vorba despre antrenamentele sportive, indiferent de natura lor, este recomandată purtarea unor piese vestimentare lejere, din materiale care permit pielii să respire și talie reglabilă. În timpul practicării jogging-ului, corpul are nevoie de libertate de mișcare, iar o pereche de pantaloni scurți nepotrivită, poate îngreuna alergarea. 

ADVERTISING

Este necesar să fie aleși pantalonii potriviți pentru jogging, dar care să ofere un plus de stil vestimentar întregii ținute pentru antrenament. 

Un prim aspect de care trebuie ținut cont în alegerea unei perechi de pantaloni scurți, constă în lungimea pantalonilor. Deși alegerea lungimii pantalonilor se rezumă exclusiv la preferințele personale, unii alergători preferând pantaloni cu o lungime de 10 cm, alții un stil mai lung, de peste 15-20 cm, locul desfășurării antrenamentului poate avea un cuvânt de spus. Astfel, dacă se aleargă pe bandă, pot fi aleși pantaloni scurți cu o lungime mai mare. În cazul pistelor de viteză, pantalonii cu o lungime mai scurtă vor fi mai confortabili.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Există pantaloni scurți pentru jogging ce dispun de o căptușeală interioară, de compresie. Pentru minimizarea uzării materialului, modelele de pantaloni cu căptușeală sunt mai recomandați. Însă nu toată lumea suportă acel material interior, așadar alegerea ține strict de preferințe. 

Mulți preferă ca pantalonii scurți să beneficieze de buzunare, pentru a-și ascunde și transporta diverse obiecte de mici dimensiuni, precum cheile, banii sau telefonul mobil. Plasarea buzunarelor este un factor important, fiindcă nu trebuie să încurce alergarea. Pe marginea picioarelor sau în zona feselor sunt cele mai indicate locuri. Un alt detaliu de luat în considerare în cazul buzunarelor, sunt fermoarele care asigură o depozitare mai sigură.

ADVERTISING

În ceea ce privește materialele, cele mai bune sunt țesăturile care lasă pielea uscată. Materialele sintetice precum poliesterul, elastanul, nailonul, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina transpirația. În zilele mai răcoroase, pot fi purtate și bluze sau hanorace din poliester. Pentru a păstra stilul sportiv, descoperă hanorace pe Answear în aceleași culori sau nuanțe asemănătoare pantalonilor scurți. Piesele vestimentare sportive din poliester sunt recomandate fiindcă nu îngreunează antrenamentul și în același timp, protejează împotriva razelor UV.

Fiindcă o pereche de pantaloni scurți confortabilă este importantă, cele cu șnur reglabil sunt perfecte. Asigură o potrivire confortabilă în zona taliei și se mențin pe poziții, indiferent de intensitatea antrenamentului. 

Female running athlete stretching on her way to pe

Care sunt cei mai potriviți pantaloni scurți pentru jogging? 

Pantalonii scurți pentru jogging, modelele standard, ușor largi, sunt confecționate din materiale ușoare și dispun de o talie elastică sau reglabilă. Astfel de modele reprezintă elemente de bază în garderobă și pot fi achiziționate într-o gamă cromatică largă, adaptată oricăror preferințe. 

Pantalonii strâmți, asemănători cu cei de ciclism, cu o lungime până sub coapsă sau ușor deasupra coapsei, pot fi o alegere excelentă pentru cei care își doresc o pereche de pantaloni fixă, care să nu se ridice în urma efortului fizic. Pentru femeile care își doresc un plus de senzualitate chiar și atunci când aleargă, pantalonii scurți strâmți se vor adopta formei corpului, facilitând o mișcare fără restricții.

Odată decisă forma și modelului pantalonilor, stilul contează de asemenea. Pot fi aleși pantaloni scurți damă într-o varietate de modele, cu imprimeuri îndrăznețe, culori discrete sau vibrante. Combinați cu topul de alergare sau hanoracul, vor crea un aspect impecabil. Opțiunile sunt numeroase, astfel încât să satisfacă toate nevoile. 

Pantalonii scurți pentru femei comozi și confortabili, sunt cheia esențială a unei rutine de jogging. Pot fi urmate atât tendințele modei din prezent, însă confortul este cel care primează. Decizia achiziției finale trebuie să constea în mărimea potrivită, lungime și stilul pantalonilor. Alege să te menții în forme vara aceasta, pregătește-ți corpul pentru plajă și cumpăra costume de baie pe Answear pentru a evidențierea siluetei sculptate cu atâta adroare.