O tenismenă rusă de top a vorbit despre orientarea sa sexuală: "Am o iubită"

O tenismenă rusă de top a vorbit despre orientarea sa sexuală: "Am o iubită"

Tenismena rusă Daria Kasatkina a anunțat că este gay.

Sportiva în vârstă de 25 de ani, semifinalistă la Openul Franței de luna trecută, a spus că a fost inspirată să-și recunoască orientarea sexuală după ce fotbalista Nadya Karpova a dezvăluit că este gay într-o țară în care homosexualitatea este descurajată, scrie Reuters.

"A trăi în pace cu tine însuți este singurul lucru care contează, la dracu cu toți ceilalți”, i-a spus Kasatkina bloggerului Vitya Kravchenko, după ce i-a dezvăluit că are o iubită: "Da, am o iubită! Nu am vorbit niciodată atât de deschis despre asta în fața unei camere".

ADVERTISING

"Cred că este important ca oamenii influenți din sport sau din orice altă sferă să vorbească cu adevărat despre asta. Este important pentru tinerii care au dificultăți cu societatea și au nevoie de sprijin", a adăugat sportiva aflată pe locul 12 în ierarhia WTA.

La scurt timp de la apariția interviului, Daria a postat o fotografie pe rețelele de socializare cu iubita sa, patinatoarea Natalia Zabiiako.

Parlamentarii ruși au propus extinderea interdicției privind promovarea relațiilor sexuale „netradiționale” la minori, pentru a include și adulții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Legea existentă a Rusiei privind „propaganda gay”, adoptată în 2013, a fost folosită pentru a opri marșurile gay pride și pentru a reține activiști pentru drepturile homosexualilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇