O tenismenă de top și-a anunțat retragerea

O tenismenă de top și-a anunțat retragerea

Jucătoarea estoniană Anett Kontaveit, care în iunie 2022 ocupa locul al doilea în lume, a anunţat că se va retrage din tenis după turneul de la Wimbledon, la doar 27 de ani, din cauza unei afecţiuni degenerative la spate, transmite Reuters.

Kontaveit, cu şase titluri WTA în palmares, a încheiat sezonul 2022 în octombrie şi apoi a luat o pauză de alte două luni în februarie pentru a se concentra pe problema medicală.

”După câteva vizite a medici şi consultaţii cu echipa mea medicală, am fost avizată că am o boală degenerativă a discului meu lombar. Asta nu îmi permite un antrenament de maximă intensitate şi turnee continue. Prin urmare este imposibil să continui la nivel de top într-un domeniu atât de competitiv. Sunt pregătită pentru noi provocări după ultima apariţie ca jucătoare profesionistă de tenis, dar vreau să mă bucur de joc şi să evoluez cât de bine pot la Wimbledon”, a scris Kontaveit pe contul ei de Instagram.

În prezent pe locul 79, Kontaveit a părăsit turneul Australian Open în turul secund şi apoi nu a mai jucat până la Roland Garros, unde a fost eliminată în primul tur.

Cel mai bun rezultat al estonienei la un Grand Slam este sfertul de la Australian Open din 2020. Printre cele şase turnee câştigate în carieră se numără şi cel de la Cluj-Napoca (Transylvania Open) din 2022.

La Wimbledon, Kontaveit nu a trecut de turul trei până acum. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇