Novak Djokovici a vorbit despre posibilitatea de a fi descalificat de la Roland Garros

Novak Djokovici a vorbit despre posibilitatea de a fi descalificat de la Roland Garros

Tenismenul sârb Novak Djokovici, lider mondial ATP și favoritul numărul 1 de la Roland Garros, a vorbit în premieră despre posibilitatea de a fi descalificat de la această ediție de French Open, care se pregătește să înceapă chiar de azi.

El a declarat la Paris că nu este deloc îngrijorat în ceea ce privește eventualitatea unei testări pozitive cu noul coronavirus, având în vedere că el a mai fost infectat și în luna iunie.

Novak Djokovici și-a aflat pedeapsa finală după incidentul de la US Open

Dacă vă fi găsit din nou pozitiv, el va fi descalificat, dar acest lucru nu îl face pe Nole să simtă vreo presiune: “Nu sunt deloc îngrijorat în ceea ce priveşte prezenţa sau absenţa virusului în corpul meu. Nu mă mai gândesc la asta în acest moment, am fost testat negativ de mai multe ori după testul cu rezultat pozitiv, pe care din păcate l-am avut în iunie. Am fost testat la Paris. Am fost testat de câteva ori la Roma şi înainte să vin la Paris pentru a avea dreptul de a pătrunde pe teritoriul Franţei. Și totul a fost ok. Când am sosit aici am fost testat. Am stat în izolare până când am primit rezultatul şi am primit permisiunea de a mă antrena, la fel ca toată lumea”, a sunat declarația făcută de Djokovici pentru cotidianul francez Le Figaro.

ADVERTISING

La Roland Garros există un protocol extrem de strict din punct de vedere medical pentru sportivi. Se face un test COVID la sosirea în Franța, apoi la 48 de ore după acest prim test se mai face unul, și apoi din nou din 5 în 5 zile. Dacă eșantionul este cumva pozitiv, se mai face o retestare de urgență și daca și acesta rămâne pozitiv, tenismenul e exclus din competiție.

Djokovici va juca în primul tur la Roland Garros cu suedezul Mikael Ymer.

Iată și alte știri interesante din tenis, pe care le puteți urmări pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Proteste după ce Halep a primit cu 10 euro mai puţin decât Djokovic pentru titlul de la Roma

Darren Cahill, reacție fermă după incidentul în care a fost implicat Novak Djokovici. Ce spun Wilander si Becker

D.A.

Novak Djokovic is defaulted from the US Open 2020

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!