Novak Djokovic vine cu vești despre situația sa medicală

Novak Djokovic vine cu vești despre situația sa medicală

„Totul merge bine”, a afirmat Novak Djokovic, joi, la Roma, în ajunul intrării sale în ultimul mare turneu de pregătire pentru Roland Garros, după ce a fost afectat în ultimele săptămâni de o durere de cot, informează AFP.

„Totul merge bine. Sunt întotdeauna mici lucruri, pe ici, pe colo, care te jenează, dar este ceva normal. Şi apoi, când nu mai ai 25 de ani, eu cred că resimţi altfel lucrurile. Trebuie mai mult timp pentru recuperare. Dar mă simt bine. Competiţia îmi lipseşte. Istoric vorbind, Roma este un turneu care mi-a reuşit bine, am obţinut victorii frumoase, am jucat multe finale. Este turneul cel mai important pe zgură înainte de Roland Garros. Sper că şi anul ăsta îmi va servi drept trambulină pentru Paris”, a spus jucătorul sârb.

ADVERTISING

"Voi schimba locul de număr 1 mondial cu Alcaraz după turneul de la Roma, indiferent ce se întâmplă acolo. Este oarecum suprinzător, pentru că nu am mai jucat împreună de peste un an, dar acest lucru se datorează unor circumstanţe, atât la el, cât şi la mine. Şi, în plus, merită. El joacă un tenis impresionant. Dar este un jucător de învins pe această suprafaţă, fără îndoială. Însă, evident, totul depinde de prezenţa sau nu a lui Nadal la Roland Garros. Dar Alcaraz este unul din principalii favoriţi, fără îndoială. Şi dacă ne vom întâlni aici, va fi doar în finală. Sperăm să ajungem amândoi în finală", a adăugat actualul lider mondial.

ADVERTISING

"În privinţa lui Nadal, o absenţă a lui la Roland Garros nu va schimba cu nimic pregătirea mea. Şi fac totul pentru a juca la cel mai bun nivel al meu. Dar, în mod evident, absenţa sa de la Roland Garros ar fi o pierdere pentru tenis şi pentru istoria acestui turneu, pentru ce a reuşit în cariera lui şi pentru impactul pe care îl are asupra sportului. Dar eu sunt convins că va face totul pentru a fi acolo", a conchis Djokovic

Novak Djokovic, care are şase titluri câştigate la Foro Italico, ultimul în 2022, este calificat direct în turul secund la Roma, unde va primi replica argentinianului Tomas Etcheverry (61 ATP).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇