Novak Djokovic, în conflict cu spectatorii de la Wimbledon: "Au dat dovadă de lipsă de respect"

Novak Djokovic, în conflict cu spectatorii de la Wimbledon: "Au dat dovadă de lipsă de respect"

Novak Djokovic i-a acuzat de lipsă de respect pe spectatorii care l-au huiduit în timpul meciului cu danezul Holger Rune, disputat luni seară în optimile de finală ale turneului pe terenul central de la Wimbledon, informează DPA.

Djokovic, numărul doi mondial, care venea după o intervenţie chirurgicală în urma unei leziuni la menisc suferită luna trecută, l-a învins fără probleme în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2, pe tânărul său adversar, care s-a bucurat de susţinerea publicului în duelul cu „Nole”.

ADVERTISING

"Pentru toţi cei care au ales lipsa de respect faţă de jucători şi, în acest caz, faţă de mine, noapte bună, noapte bună!", a spus Djokovic la microfon, pe teren, după încheierea jocului cu Rune, imitându-i totodată pe spectatorii care l-au huiduit.

"Da, da, au dat dovadă de lipsă de respect şi nu accept asta. Ştiu că l-au încurajat pe Rune, dar asta nu este o scuză să mă huiduie pe mine. Şi nu accept. Nu, nu, nu. Sunt în circuit de peste douăzeci de ani, ştiu trucurile, ştiu cum funcţionează. Am jucat în medii şi mai ostile, credeţi-mă, nu veţi ajunge la mine", a adăugat sârbul.

ADVERTISING

În vârstă de 37 de ani, Novak Djokovic are în palmares 24 de titluri de Mare Şlem, şapte dintre ele cucerite pe iarba de la Wimbledon, unde speră să egaleze anul acesta recordul de opt titluri al elveţianului Roger Federer.

Sârbul a acces în sferturi la Wimbledon pentru a 15 oară în carieră şi urmează să-l înfrunte în meciul următor pe australianul Alex De Minaur (9 ATP), care a dispus la rândul său, cu 6-2, 6-4, 4-6, 6-3, de francezul Arthur Fils.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇