Muguruza merge la US Open deoarece este "o competitoare înnăscută"

Muguruza merge la US Open deoarece este "o competitoare înnăscută"

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, nr. 16 WTA, a anunţat că va juca la US Open şi la toate turneele posibile programate în acest sezon, dacă situaţia sanitară o va permite, relatează EFE.

Muguruza, campioană la Roland Garros (2016) şi Wimbledon (2017), se consideră „o ‘competitoare înnăscută” şi abia aşteaptă reluarea turneelor.

În cele mai dificile momente ale pandemiei de coronavirus, Muguruza şi-a menţinut rutina de antrenament la Geneva, în aşteptarea reluării sezonului.

''E mai bine să joc, decât să n-o fac. Mă gândesc să joc turneele americane de pregătire pentru US Open, apoi turneele pe zgură care se vor finaliza cu Roland Garros'', a declarat Muguruza la întrebarea privind participarea la US Open. Jucătoare iberică a opinat că decizia privind disputarea sau anularea US Open ''va fi foarte dificilă''.

ADVERTISING

În noul context generat de Covid-19 în lume, Muguruza a opinat că jucătorii trebuie să dea dovadă de tărie fizică şi de caracter: ''Este o problemă de rezistenţă şi forţă mentală. Cine este mai puternic, va avea un drum mai uşor către triumf''.

Muguruza, antrenată de Conchita Martinez, a avut un start bun de sezon, jucând finala de la Australian Open, în care a fost învinsă de americanca Sofia Kenin, după ce în semifinale o întrecuse pe Simona Halep.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇