MoTricouri moderne de ciclism și funcțiile lor. De ce este necesar să îl înlocuim pe cel vechi cu unul nou

happy-young-couple-bike-ride-countryside_1301-6095

Este nevoie de mai mult decât de o bicicletă performantă pentru a practica acest sport. La fel de important precum cursa în sine este și echipamentul atunci când faci ciclism.

În timpul mersului și atunci când te antrenezi ai nevoie de echipamentele potrivite și seturi de ciclism care îți asigură confort și care nu îți distrag atenția de la activitatea pe care o desfășori. 

Tricourile de ciclism sunt o parte componentă esențială a întregului echipament atunci când te urci pe bicicletă. Cu cât vei ști mai multe detalii despre funcțiile acestor articole, cu atât ai șanse mai mari să fii de fiecare dată corect echipat.

ADVERTISING

De ce nu poți folosi un simplu tricou de bumbac pentru ciclism?

Sunt mulți pasionați de ciclism care încă se gândesc dacă este util sau nu să investească într-un echipament profesional sau semi profesional, respectiv dacă este cazul să își ia un tricou de ciclism sau se poate practica acest sport chiar și într-un simplu tricou de bumbac. Pe scurt, un tricou de bumbac nu este o bună opțiune în acest caz.  Explicația este relativ simplă: în timp ce depui efort când ești pe bicicletă, vei transpira din abundență, iar un tricou de bumbac nu va putea reține transpirația, se va uda și va dura o veșnicie să se usuce.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un tricou pentru ciclism, pe de altă parte, arată exact ca un tricou, dar este confecționat dintr-o țesătură tehnică care elimină umezeală (sau un amestec care conține lână Merinos) cu fibre concepute pentru a absorbi umezeală de pe piele.

Atunci când alegi un tricou modern de ciclism te bucuri de numeroase avantaje. Tricourile pentru ciclism sunt utile pentru că:

  • Au buzunare în partea din spate, pentru cele mai apreciate bunuri.
  • Sunt prevăzute cu decolteul înalt pentru a te proteja de expunerea la soare inutilă.
  • Au fermoar frontal care îți permite să închizi sau să deschizi tricoul atât cât dorești, în funcție de vreme.
  • Cel mai frecvent, tricourile de ciclism au mâneci scurte sau lungi (pentru ciclismul de iarnă).
ADVERTISING

Există o gamă variată de modele de tricouri pentru bărbați și tricouri de ciclism pentru femei din care puteți alege ceea ce vi se potrivește, atât în funcție de modul în care practicați acest sport și de condițiile meteo pe care le întâmpinați în mod frecvent atunci când vă urcați pe bicicletă. Astfel, puteți alege dintre diferite tipuri de țesături din jersey, de la ultra-ușoare la groase, rezistente la vânt și rezistente la apă.

Când este momentul să înlocuiești tricoul vechi de ciclism

Tricoul de ciclism are o durată de utilizare diferită, de la o persoană la alta. În mod evident, sportivii profesioniști - pe lângă faptul că au mai multe modele disponibile în setul lor personal - își vor schimba mult mai des articolele sportive pentru că acestea se vor uza mai repede.

Acesta este de altfel un criteriu în funcție de care puteți decide că este momentul să scăpați de vechiul tricou și să îl înlocuiți cu unul nou și modern. Odată ce apar primele semne de uzură, funcționalitățile tricoului nu vor mai fi aceleași.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇