Mirel Rădoi, la conferința de presă: Ce a spus despre plecarea de la naționala României

Mirel Rădoi, la conferința de presă: Ce a spus despre plecarea de la naționala României

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Islanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, poate fi ca un meci de box, dar speră ca tricolorii să rămână în picioare.

„Cred că momentul de faţă noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Cred că ăsta ar fi un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul doi. Cred că din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Islanda, chiar dacă teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la Under-21 şi atunci este o echipă care vine să joace ca şi cum nu ar avea nimic de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Cred că în momentul de faţă echipa arată mult mai bine, am câştigat lucruri ca spirit de echipă, de sacrificiu. Sunt lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi care indiferent de adversar trebuie să le păstrăm. Din punctul ăsta de vedere cred că echipa naţională arată mult mai bine, deşi nu pot spune în ce procent. Dar cu siguranţă arată mult mai bine decât arăta la barajul cu Islanda. Într-adevăr ei au şanse teoretice, dar ca stil de joc nu cred că îl vor schimba doar pentru aceste ultimele două partide. Islanda are acelaşi stil de joc pe care l-a avut şi la U21, mult diferit faţă de echipa pe care noi am întâlnit-o în barajul pentru Campionatul European, un joc mult mai dinamic, bazat pe o posesie mai prelungită. În mod normal ar trebui să ne avantajeze acest joc, pentru că poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom fi cei care vom cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit. Este posibil ca jucătorii să aibă acest gând, să fie relaxaţi, dar ei trebuie să îşi dea seama că indiferent de ceea ce s-a întâmplat în tur, este o cu totul altă partidă, este o presiune mare pe noi. Aş vrea ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda”, a spus Rădoi.

ADVERTISING

Selecţionerul a subliniat că naţionala avea nevoie de spectatori în tribune şi a criticat faptul că este interzis accesul pe stadioane: ''Am sperat să avem spectatori în tribună, nu vreau să vorbesc despre politică, dar ne vaccinăm ca să mergem la mall şi nu putem merge pe stadion... Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să poată să vină la acest joc. Cred că în momentul de faţă echipa naţională avea nevoie ca oamenii să fie prezenţi la un asemenea eveniment sportiv. În mod normal şi logic era ca echipa naţională să dispute acest meci cu spectatori în tribună''.

Rădoi a comentat şi convocarea lui Enes Sali (Farul Constanţa), la doar 15 ani: ''Sali este un jucător pe care în momentul de faţă România nu îşi permite să îl piardă. Am discutat cu Hagi şi staff-ul de la Farul în privinţa lui şi vom vedea dacă va fi oportun ca el să fie folosit în aceste două jocuri''.

ADVERTISING

Mirel Rădoi s-a referit şi la structura lotului convocat pentru dubla cu Islanda şi Liechtenstein: ''Avem patru portari în lot pentru că trei sunt tineri şi trebuie să se obişnuiască cu atmosfera, cu echipa naţională. În ceea ce priveşte atacanţii, cred că sunt suficiente cele trei soluţii, plus (Florin) Tănase, care poate juca număr 9''.

Despre anunţul făcut după meciul cu Armenia, că vrea să plece de la naţională la finalul preliminariilor, Rădoi a precizat că o decizie va fi luată după meciurile cu Islanda şi Liechtenstein.

''Am avut întâlniri cu preşedintele şi cu directorul tehnic şi a rămas să luăm o decizie după aceste două jocuri, tocmai pentru a ne concentra pe lucruri mult mai importante. Aşa cum am spus, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a fi. Important este că atmosferă a rămas aceeaşi în ultimele partide. Începe să fie un grup foarte puternic şi trebuie ca atmosfera să rămână aceeaşi. Jucătorii îşi dau seama de faptul că sunt aproape de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de mulţi ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători privind anunţul meu de a pleca'', a precizat selecţionerul.

ADVERTISING

Rădoi nu se teme că ar putea fi probleme cu gazonul Stadionului Steaua după ploaia de marţi: ''Nu cred că vor fi probleme cu gazonul, mai ales că nu va ploua nici astăzi, nici mâine. Avem asigurări că va fi un gazon bun. Stadionul Steaua a fost mulţi ani o casă pentru echipa naţională. Din punctul meu de vedere aş prefera să mutăm echipa în fiecare oraş acolo unde UEFA ne poate da aprobarea să jucăm aceste meciuri, să obişnuim oamenii din toată ţara să vină aproape de echipă. Echipa naţională este a românilor şi ar trebui să poată să joace pe cât mai multe stadioane ale ţării''.

România va juca pe 11 noiembrie cu Islanda (Stadionul Steaua - Bucureşti, 21:45) şi pe 14 noiembrie cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark - Vaduz, 19:00), ultimele sale meciuri din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au nevoie de două victorii pentru a fi siguri de ocuparea locului doi şi calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇