Mircea Rednic, despre problemele de la Dinamo și meciul cu Clinceni

Mircea Rednic, despre problemele de la Dinamo și meciul cu Clinceni

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa trebuie să câştige neapărat meciul cu Academica Clinceni, din etapa a 18-a a Ligii I, pentru că nu are altă alternativă ţinând cont de locul 15 ocupat în clasament.

„Trebuie să câştigăm, altă alternativă nu avem. Am văzut jocurile celor de la Clinceni şi am observat lucruri bune de când a venit Ionuţ Chirilă. E o echipă care joacă, are curaj, porneşte construcţia de la portar… a avut momente bune în unele jocuri, dar rezultatele nu au fost pe măsură. Trebuie să intrăm concentraţi, să ne respectăm adversarul, pentru că nu e vorba despre locul din clasament sau de problemele pe care le au ei. Dacă îi respectăm şi rezultatul va veni. Nu pot să îmi permit ca Dan Petrescu să spun ‘ce mare echipă e’… pentru că una e să fii pe primul loc şi să joci cu ultima clasată şi alta e să fii aproape de cei cu care joci. Pentru că atunci când joci cu o echipă care nu e pe o poziţie bună jucătorii au tendinţa să se relaxeze şi totdeauna au fost surprize. Dar la noi nu e cazul, suntem într-o situaţie delicată şi avem nevoie ca de aer de puncte. E clar că o victorie ar schimba multe… se tot spune că din august nu a mai câştigat Dinamo. Ar fi bine şi ca moral, ar fi şi o satisfacţie… pentru că şi în ultimele meciuri pierdute am fost foarte aproape. Iar o victorie ar fi bună pentru toată lumea, inclusiv pentru antrenor”, a afirmat el.

ADVERTISING

"E o problemă că nu vor putea intra suporterii la meci. Noi avem nevoie de suporteri, ei au fost mereu alături de echipă. Aşa că este o problemă... pentru că acum se permite accesul se trezesc unii să închidă porţile. Că şi pentru Academica era bine, putea să mai facă nişte bani. E decizia lor, dar mie îmi pare rău că suporterii nu pot veni la meci. Ar fi un plus pentru echipă, jucătorii sunt mai responsabili cu fanii în tribună", a adăugat tehnicianul.

Referitor la posibila înlocuire a antrenorului formaţiei Academica Clinceni, Ionuţ Chirilă, cu Flavius Stoican, Mircea Rednic a afirmat: "Nu ştiu, nu am citit. Dar am spus că la Academica sunt jucători buni, chiar sunt vreo 2-3 pe care mi i-aş dori, cu unul dintre ei chiar am lucrat. E vorba de Omoh, un jucător care poate face diferenţa. În momentele dificile poate aduce un plus şi să câştige un meci. E clar că atunci când vine un antrenor nou poate fi o reacţie, acum ea poate fi pozitivă sau negativă. Şi eu când am preluat Dinamo conduceam cu 2-0 la UTA şi am pierdut în minutul 95. Dar e clar că indiferent de antrenor, Academica are nevoie de puncte şi va fi un meci greu".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rednic a menţionat că Gabriel Torje a fost răcit, dar testul pentru Covid-19 a fost negativ.

"Nu avem suspiciuni de Covid. Nu e vorba despre aşa ceva. Dar trebuie să ne protejăm, nu avem voie să riscăm, mai avem 2 săptămâni până se întrerupe campionatul. Şi nu ştim nimic de virusul ăsta (n.r. - noua tulpină de Covid-19), de unde vine, cine îl aduce. Am avut o problemă cu Gabriel Torje, care a fost răcit. Dar el e vaccinat, a făcut şi boala... a făcut şi testul PCR acum şi este negativ. Însă el nu s-a antrenat, azi ar trebui să facă primul antrenament cu echipa. Nikos la fel (n.r. - grecul Nikos Kainourgios) nu s-a antrenat toată săptămâna, dar azi va face un test să vedem dacă poate să fie măcar în lot. Iar ca problemă medicală este Espinoza cu care nu vrem să riscăm, el ar putea intra de săptămâna viitoare în programul normal", a spus antrenorul care a purtat mască în timpul conferinţei de presă.

ADVERTISING

Mircea Rednic a menţionat că Dinamo poate câştiga 12 puncte în ultimele 4 partide şi a explicat că din punct de vedere financiar la club "nu este haos".

"Eu mi-aş dori să luăm 12 puncte din ultimele 4 etape, dar trebuie să îl câştigăm pe ăsta mai întâi, e primul şi e cel mai important. Teoretic se poate, pentru că nu jucăm cu echipe din primele 6 locuri. Nu e haos la Dinamo. De când s-a intrat în insolvenţă lucrurile sunt normale legat de problema financiară. S-a aprobat şi planul de reorganizare. Deci nu e haos cum spun unii, poate aşa se vede de afară", a spus el.

Echipa de fotbal Dinamo întâlneşte formaţia Academica Clinceni, vineri, de la ora 21:00, în deplasare, la Giurgiu, într-o partidă contând pentru etapa a 18-a a Ligii I.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!